Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Predsjednica je s gospodarstvenicima i obrtnicima razgovarala o aktualnim problemima i mogućim rješenjima

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drugi dan dislociranja svog Ureda u našoj županiji započela je susretom s gospodarstvenicima.

U koprivničkom Kinu Velebit susrela se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te poduzetnicima i obrtnicima iz naše, Koprivničko-križevačke i susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije. Skup je ocijenila iznimno korisnim:

— Dobila sam prilično dobar uvid u stanje na terenu ovdje, o problemima s kojima se susreću poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici. Počesto su to problemi administrativne prirode. Prije svega to je komunikacija s resornim ministarstvima, agencijama i svima onima koji su odgovorni za njihov rad, potom sustav PDV-a, iskorištavanje europskih fondova i druga problematika poput naplate, odnosa s dobavljačima, monopola na tržištu, do problematike kako najbolje iskoristiti financijska sredstva, kako plasirati svoje proizvode na strana tržišta i druge slične teme. Kao i uvijek, mi ćemo sa svoje strane Ureda napraviti preporuke resornim ministarstvima i nadam se da će im one poslužiti kao dobra podloga za daljnje djelovanje, rad i rješavanje problema na terenu.

Snimio Marko Posavec.

Današnjim susretom ali i dosadašnjim posjetom predsjednice zadovoljan je i njen domaćin, koprivničko-križevački župan Darko Koren:

— To zapravo ukazuje na njenu temeljnu rečenicu prilikom dolaska da je država tamo gdje su ljudi. Mislim da je ovo zapravo najbolja poruka da se o problemima s kojima se ljudi u svim segmentima društva suočavaju, govori tamo gdje oni postoje. Predsjednica je već drugi dan ovdje, iskoristili smo prigodu razgovarati s poduzetnicima i obrtnicima, čuti njihove probleme. Uvjeren sam da će institucija Predsjednice, kao jedan od autoriteta hrvatskog društva, pridonijeti rješavanju tih problema.

Snimio Marko Posavec.

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić također je zahvalio predsjednici istaknuvši da je ovo prvi puta da je hrvatski predsjednik, u ovom slučaju predsjednica, došla na ovaj teren i pomogla u rješavanju problema ovdašnjih građana. A da je tome doista tako, govori mu i Predsjedničin potez – odmah je, kaže bjelovarsko-bilogorski dožupan, intervenirala kod ministra prometa za brzu cestu.

Nakon susreta s gospodarstvenicima u Koprivnici predsjednica Grabar-Kitarović upoznavanje s našim krajem nastavila je u Hlebinama, Kalinovcu i Đurđevcu te Križevcima. U Koprivnicu se ponovo vraća večeras jer će otvoriti ovogodišnje izdanje Koprivničke bajke.

zatvori