Petak, 29. ožujka 2024.

DOLAZI NAM PREDSJEDNICA Evo što će sve raditi u Koprivnici i županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od srijede do petka boravit će u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Bit će to dvanaesto po redu izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Predsjednica nam dolazi u srijedu, 13. prosinca. Nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima ispred sjedišta privremenog Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji održat će odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, zastupnicima u Hrvatskom saboru te gradonačelnicima i načelnicima općina u Županiji, s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica i dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata pred Spomenik hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Istog dana Predsjednica će u Gimnaziji “Fran Galović” razgovarati s učenicima i profesorima na temu reforme obrazovanja, a zatim posjetiti Podravku i Belupo.

>> U srijedu od 18 sati Predsjednica će gostovati u eteru Radio Drave.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nadalje, posjetit će općinu Hlebine, Grad Đurđevac te u općini Kalinovac tvrtku Rasco.

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu “Vladimir Nazor” i Visoko gospodarsko učilište Križevci. U večernjim satima predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na otvorenju Koprivničke bajke u Koprivnici.

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, 15. prosinca, predsjednica Grabar-Kitarović zajedno sa županima nazočit će prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije hrvatske županije, koja će se u sklopu projekta “Osjeti Hrvatsku” održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.

zatvori