Subota, 20. travnja 2024.

NIJE IM DUGO TREBALO Policija istražuje moguće nepravilnosti u radu trgovačkog društva Piškornica

Policija i Državno odvjetništvo ozbiljno su shvatili posljednje događaje vezane uz tvrtku Piškornica.

Kako nam je prošli tjedan rekao predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac, skupština društva Piškornica usvojila je prijedlog da se okolnosti isplate bonusa i dodatnih nagrada sada već bivšem direktoru Mladenu Jozinoviću proslijedi Državnom odvjetništvu.

Da je policija započela s kriminalističkim istraživanjem, potvrdio je Dravi.info glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek:

– Policijska uprava koprivničko-križevačka provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti mogućih nepravilnosti u radu trgovačkog društva Piškornica po nalogu i u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom iz Varaždina.

Svi ispitanici potpisuju izjavu o tajnosti, te o detaljima istrage ne smiju govoriti, rekao nam je predsjednik Nadzornog odbora, županijski pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac. No pojasnio nam je da je iz Odluke Nadzornog odbora, koju smo objavili, jasno vidljivo da bivši direktor Mladen Jozinović ne namjerava vratiti novac koji si je isplatio u vidu bonusa za dobro poslovanje te kao naknadu za vođenje tvrtke kćeri Piškornica Sanacijsko odlagalište.

Riječ je o ukupno 2.312.107 kuna koje mu je Nadzorni odbor naložio odmah vratiti. No kako ovaj nije iskazao namjeru vratiti novac koji si, prema Štimčevu pojašnjenju nije smio isplatiti, dobio je izvanredni, a ne sporazumi otkaz ugovora o radu i prijavu državnom odvjetništvu, koje je pokrenulo istragu sveobuhvatnu istragu nad tvrtkom Piškornica.

Izvor Piškornica.
Izvor Piškornica.
zatvori