Četvrtak, 28. ožujka 2024.

LEGENDARNI POSO Bivši golman Starigrada pojačao GOŠK: To su moji veliki prijatelji kojima ću pokušati pomoći u borbi za opstanak

Legendarni golman Goran Posavec, popularni Poso, od proljeća će braniti boje županijskog drugoligaša GOŠK-a. Tako Poso odlazi iz Starigrada u klub koji je trenutno posljednjeplasirana momčad prvenstva, ali koji ima velike planove ovog proljeća u borbi za opstanak.

– Gotalovčani su moji veliki prijatelji. Još prije smo skupa igrali turnire, što malonogometne, što turnire velikog nogometa u Hrvatskoj i Mađarskoj. Kada je došao poziv spremno sam ga prihvatio jer im želim pomoći u borbi za opstanak. GOŠK ne zaslužuje trenutnu poziciju i to ćemo na proljeće dokazati – objasnio nam je Poso.

GOŠK je ove jeseni upisao tek dva remija, dok je u preostalih 11 utakmica upisao poraze. Trenutno zaostaje šest bodova za Rudarom iz Glogovca te velikih 12 bodova za Starigradom i Prugovcem.

– Idemo kolo po kolo. Prvi cilj nam je prestići Rudara, a onda stići i Prugovac. Kada bi na kraju sezone završili ispred te dvije ekipe to bi bio veliki uspjeh. Neće biti lako, ali s obzirom na to s kojim se imenima barata da će doći ili da su već došla u Gotalovo mislim da bi u tome trebali uspjeti – rekao nam je Posavec.

Iako je pred njima veliki posao, Gotalovčani u ovom prijelaznom roku rade sve što je u njihovoj mogućnosti da naprave jaku momčad. Marijo Dodik trebao bi ih voditi, Dejan Lončarek povezivati redove u veznom redu, a Poso donijeti sigurnost među vratnicama. Kako nam je sam rekao legendarni golman, u Gotalovu će minimalno biti šest mjeseci, a ako se ostvari dobar rezultat sjest će na ljeto skupa i razgovarati o daljnjoj suradnji.

zatvori