Četvrtak, 25. travnja 2024.

JOŠ NEMA CJEPIVA PROTIV GRIPE, a dr. Vadla kaže da ga vjerojatno neće doći dovoljno za sve

U Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije još uvijek ne znaju kad će i koliko dodatnog cjepiva protiv gripe dobiti.

Rekla je to Dravi.info ravnateljica dr. Draženka Vadla te pojasnila da do ove ustanove od nadležnih nije stigla nikakva službena informacija. Sve što zna, kaže, čula je u programima nacionalnih medija.

Ravnateljica Zavoda Draženka Vadla. Snimio Marko Posavec.

Ako je točna informacija da će cjepivo stići ovaj tjedan u Zagreb, onda bi do Koprivnice ono moglo stići početkom idućeg tjedna, pretpostavlja ravnateljica Vadla. Tak kad cjepivo doista dođe, vidjet će o kolikim je količinama riječ, te će znati kako će organizirati daljnje cijepljenje protiv gripe, poručila je.

Poznato je naime, da je početkom studenog u našu županiju stiglo 7.200 doza cjepiva koje je neočekivano brzo “planulo”. Stoga u ambulantama još uvijek rade popise zainteresiranih za cijepljenje. Koliko je ljudi ovog trena na popisima, nismo doznali, no prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo, izvjesno je da će dodatnog cjepiva doći manje od broja zainteresiranih za cijepljenje.

zatvori