Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička bolnica o pacijentici koja se ubila na odjelu: Nismo napravili nikakav propust

Koprivnička Opća bolnica “dr. Tomislav Bardek” oglasila se o slučaju samoubojstva kojeg je na Odjelu psihijatrije počinila 48-godišnja žena.

Na Odjel psihijatrije Opće bolnice u Koprivnici nesretna je žena, inače iz okolice Koprivnice, primljena večer prije tragičnog događaja. Kako je rekla voditeljica odjela psihijatrije Mirjana Gašparić – Sikavica žena je bila u alkoholiziranom stanju te je takva smještena u sobu s još dvije pacijentice.

U nedjelju ujutro oko 6:15 sati tijekom primopredaje službe medicinske sestre pronašle su njezino beživotno tijelo sa špagom privezanom oko vrata za okvir kreveta. Za to vrijeme, pacijentice koje su bile s njom u sobi su spavale.

– Bolesnica je bila stalno nadzirana. U 5:50 sati tehničar joj je izmjerio temperaturu nakon čega je otišao obići ostale pacijente. U periodu od 5:50 do 6:15 došlo je do tragičnog događaja. Riječ je o pacijentici koja se već duže vrijeme liječila u ovoj ustanovi i u dosadašnjem tijeku liječenja nije pokazivala suicidalne porive – rekla je Mirjana Gašparić – Sikavica.

Da su postupili po svim pravilima i zakonima rekao je ravnatelj Opće bolnice “dr. Tomislav Bardek” Mato Devčić.

– Moram reći da je bolesnica dragovoljno hospitalizirana na Odjelu psihijatrije te je nakon nepunih 12 sati po hospitalizaciji počinila suicid. Ja sam odmah po događaju, dakle isto jutro u roku od dva sata, imenovao tim za izvanredni nadzor koji se sastojao od pet članova. Taj tim je isti dan razmotrio cijeli događaj i napisao očitovanje.

Ministarstvo zdravstva obavješteno je o ovom nemilom događaju pisanim izvještajem.

zatvori