Četvrtak, 25. travnja 2024.

IVAN PAL: Grad Koprivnica u 2020. godinu ući će bez manjkova

Predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal okupio je u gradskoj upravi, kao što je to i uobičajeno prije sjednice, predsjednike klubova vijećnika.

Kako doznajemo, dogovorili su okvirni dnevni red od 23 točke. A kako to obično i biva na zadnjoj sjednici u godini, njome će dominirati proračun Grada Koprivnice za iduću godinu o kojemu Pal nakon konzultacija s financijskim stručnjacima kaže:

Ivan Pal. Snimio Marko Posavec.

— U svakom slučaju, to je proračun koji je realan. Obuhvaća četiri, pet velikih projekata koji se trebaju sufinancirati iz fondova ili Europske unije ili iz fondova koji su nam na raspolaganju u Hrvatskoj. Ostalo je klasika, nešto što je realno i što bi trebalo osigurati jednu normalnu kvalitetu života u ovom gradu.

Pal je pobrojao da su među velikim kapitalnim investicijama energetska obnova Osnovne škole Braća Radić, izgradnja reciklažnog dvorišta i sortirnice otpada, a konačno bi se mogao i riješiti cestovni spoj između Reke i Starigrada. Sve su to projekti za koje se očekuje sufinanciranje iz fondova Europske unije i drugih izvora, podsjetio je predsjednik Gradskog vijeća te, usprkos iznosu većem od 223 milijuna kuna ocjenjuje:

— Zapravo kad ga vidite na prvi pogled, taj proračun izgleda vrlo velik. No, znatan dio tog novca bismo trebali povući, a morate imati otvorene stavke i pripremljeno, uvjetno rečeno predfinanciranje za takve stvari. Vjerujem da je to proračun kojega ćemo moći realizirati iduće godine. Istovremeno, jasno smo se s našim koalicijskim partnerom odlučili, a to je bio i uvjet našeg koaliranja, da idemo u smanjenje onih stalno prenašanih manjkova iz prošlih godina. Iduće godine planiramo smanjiti manjak 6 milijuna, a ostat će nam nešto i za 2019. Tako će Grad Koprivnica u 2020. godinu ući bez manjkova.

Osim proračuna, Pal je iz dnevnog reda još istakao izbor članova Kulturnog vijeća i Nadzornog odbora Komunalca. Sjednica Gradskog vijeća sazvana je za utorak, 12. prosinca.

Recimo i da su uz predsjednika Gradskog vijeća, gradonačelnika Mišela Jakšića i njegove zamjenice Kseniju Ostriž i Melitu Samoborec, te pročelnicu Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Dubravku Kardaš na sjednici Koordinacije bili Tomislav Babić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, laburista i HSU-a, Saša Cestar ispred Kluba vijećnika HDZ-a i Mreže te nezavisni vijećnici Danijela Glavosek Kovačić i Antonio Grgić.

zatvori