Petak, 29. ožujka 2024.

Hrabri Farmaceuti u izjednačenoj utakmici poraženi od Rijeke, sudac Strukan propustio isključiti domaćeg igrača

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 19. kolu Prve hrvatske nogometne lige. U izjednačenoj utakmici na Rujevici Rijeka je slavila rezultatom 2:0 protiv hrabrih i borbenih Farmaceuta kojima je nedostajalo mirnoće u završnici da se u Koprivnicu vrate barem s bodom. Valja istaknuti situaciju u 56. minuti kada je Ivanovski sam krenuo prema golu Rijeke, srušio ga je Punčec, a sudac Strukan nije svirao ni prekršaj.

Trener Slavena Tomislav Ivković u najavio je prije današnje utakmice da će napraviti nekoliko promjena i to je i učinio. Farmaceuti su istrčali s trojicom igrača u obrani, po drugi puta ove sezone mjesto u prvih 11 pronašao je Zvonimir Šarlija na lijevom stoperu, a u napadu je zaigrao Benjamin Tatar. Umjesto ozlijeđenog Dinka Trebotića od prve minute je u veznom redu zaigrao David Arap.

U 5. minuti susreta Slaven je imao veliku priliku. Ivanovski je uposlio Tatara na otprilike pet metara od gola Rijeke, ali je njegov šut obranio Sluga. Četiri minute kasnije Ivanovski je pokušao glavom nakon centaršuta Rebernika, ali je njegov udarac otišao iznad gola. Iako su Farmaceuti vrlo dobro ušli u susret, kapitulirali su već u 11. minuti i to iz prvog kornera. Vrljičak nije dobro pokrio Punčeca koji nije imao težak zadatak s pet metara pogoditi mrežu Slavena. Dojam je da je bolje morao reagirati i golman Marković.

Mogla je Rijeka povećati vodstvo u 17. minuti, ali je dobar udarac Kvržića odlično obranio Marković. Smirila se utakmica nakon toga. Rijeka je dominirala, a Slaven je ponovno zaprijetio u 31. minuti kada je Rebernik pucao s dvadesetak metara, ali je na putu do gola lopta dirala Katića i otišla iznad gola Rijeke. Minutu kasnije pokušao je ponovno Rebernik, ali ponovno iznad gola. Solidno je Slaven parirao Rijeci, koja je prijetila ponajviše iz prekida, u prvih 45 minuta.

U 51. minuti veliki sudački previd. Ivanovski je oteo loptu neopreznom Punčecu koji ga rukama hvata za noge i ruši. Makedonac bi sam krenuo prema golu pa je bilo pitanje hoće li sudac pokazati žuti ili crveni karton, ali Duje Strukan iz Splita nije označio ni prekršaj. U najmanju ruku vrlo čudna odluka.

Solidnu predstavu iz prvog poluvremena Farmaceuti su prenijeli i u nastavak susreta. Raspoložen je bio Bouadla koji je zajedno s Rebernikom po desnoj strani stvarao probleme Riječanima. Nedostajala je tek mirnoća u posljednjih trideset metara polovice domaćina kako bi se ugrozio gol domaćina.

Slaven je u prvih 20 minuta nastavka stisnuo domaćina na svoju polovicu, ali je Rijeka ta koja je imala prvu opasniju situaciju. U 66. minuti Jelić je na jedan centaršut poslao pokraj vratnice. Šest minuta kasnije Rebernik je pokušao ugroziti gol vratara Sluge, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U 88. minuti točka na i. Črnic je dočekao jedan centaršut na drugoj stativi i gurnuo loptu za konačnih 2:0. Tako je hrabri Slaven poražen u Rijeci te je ostao na sedmom mjestu s 20 osvojenih bodova.

Trener Ivković imao je želju prije utakmice, a to je da se Slavenaši mogu poslije poraza pogledati u oči što se nakon današnje predstave sigurno mogu. Iduću prvenstvenu utakmicu Farmaceuti će igrati već u petak. Na koprivničkom Gradskom stadionu u posljednjem jesenskom kolu ugostit će zagrebačku Lokomotivu.

PRVA HNL, 19. KOLO:

HNK RIJEKA – NK SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

RIJEKA – Rujevica

RIJEKA (3-5-2): Sluga – Župarić, Punčec, Elez – Mavrias, Maleš, Mišić, Puljić (od 69. Črnic), Kvržić – Acosty (od 55. Jelić), Gavranović. Trener: Matjaž Kek.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Katić, Musa, Šarlija – Rebernik, Vidović, Arap (od 78. Dolček), Bouadla, Vrljičak – Tatar (od 86. Pejić), Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

Strijelci: 1:0 Punčec 11′, 2:0 Črnic 88′

Žuti kartoni: – (Rijeka); Bouadla 27′, Arap 55′, Vidović 85′ (Slaven Belupo)

zatvori