Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Vozač zbog prebrze vožnje prvo sletio u jarak, a potom završio na krovu nasred ceste

Nakon policijskih očevida poznate su okolnosti dviju nesreća koje su se jučer dogodile na području naše županije, jedna u Koprivnici, a druga u Carevdaru.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Carevdaru oko 8:05 sati automobil je nasred ceste završio na krovu, a razlog tome bila je neprilagođena brzina. Naime, 32-godišnji vozač Ford Focusa koprivničkih registracija kretao se iz Koprivnice u smjeru Križevaca kada je zbog prebrze vožnje došlo do zanošenja automobila i potom slijetanja u putni jarak. Od siline udarca automobil se iz jarka ponovno odbacio na kolnik i završio na krovu.

Vozač je, prema trenutnim informacijama, lakše ozlijeđen. Nije bio pod utjecajem alkohola, a zbog izazivanja nesreće protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga se nesreća dogodila oko 14:40 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici. Tamo su se sudarili 22-godišnji biciklist i 19-godišnji vozač Škode Octavije koprivničkih registracija. Nesreću je skrivio mladi biciklist koji je prelazio kolnik bez da je propustio Škodu pa je došlo do udara prednjeg djela automobila u bočnu stranu bicikla.

U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen već je nastala samo materijalna šteta, a protiv vozača bicikla bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori