Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: VATERPOLO NA GRADSKOM STADIONU Utakmica Slavena i Lokomotive prekinuta na poluvremenu zbog nemogućih uvjeta za igru

Utakmica 20. kola Prve hrvatske nogometne lige između Slaven Belupa i Lokomotive prekinuta je nakon prvih 45 minuta. Kišom natopljen teren nije izdržao duže od prvog poluvremena u kojem nismo gledali nogomet već vaterpolo. Sudac Tihomir Pejin zajedno s delegatom Damirom Čilićem i kapetanima na poluvremenu je zaključio da ne postoje uvjeti za nastavak igre te je susret prekinut. Susret bi trebao biti nastavljen sutra u 14 sati, no konačna odluka bit će donesena ujutro.

Utakmica je započela malom svečanosti. Djelatnica kluba Draženka Lesar u ime Slaven Belupa uručila je poklon Nikoli Pokrivaču koji se oprostio od aktivnog igranja te će se sada posvetiti školovanju za trenera.

U nemogućim uvjetima prvu pravu priliku vidjeli smo u 27. minuti kada je Arap izveo korner, Musa odlično pucao, ali je njegov udarac s crte izbacio lijevi bek Olujić. Lokomotiva je zaprijetila u 33. minuta, također nakon prekida. Pored gola Markovića je pucao Datković koji je prilikom skoka dobio udarac u glavu te je morao napustiti igru.

Pet minuta kasnije Trebotić je dočekao jedan odbijanac na 16 metara, pokušao je gađati, ali je lopta bila preslaba da bi ugrozila Šempera. Minutu kasnije udarac je oprobao i Pejić, ali je učinak bio isti. U 43. minuti vidjeli smo možda i najbolju priliku za Farmaceute. ponovno je napadač Slavena bio u akciji, izašao je jedan na jedan sa Šemperom, ali se odlučio na slab udarac s dvadesetak metara koji je završio u rukama golmana Lokomotive.

Gosti su zaprijetili dva puta u posljednjih 30-ak sekundi, ali neuspješno. Tako je završilo prvo poluvrijeme vaterpola ili nogometa, ovisi kako gledate. Jedino pitanje nakon 45 minuta bilo je za koga se igra nogomet? Shvatili su svi na poluvremenu da nema smisla nastaviti utakmicu te je ista odgođena.

Prema trenutnim informacijama utakmica bi se trebala nastaviti sutra u 14 sati, no konačnu odluku donijet će delagat i sudac ujutro.

PRVA HNL, 20. KOLO:

NK SLAVEN BELUPO – NK LOKOMOTIVA prekid nakon prvih 45. minuta (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Katić, Musa, Šarlija (od 35. Pejić) – Rebernik, Vidović, Arap, Trebotić, Vrljičak – Tatar, Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Šemper – Oluić, Kolinger, Datković (od 36. Barić), Soldo – Burić, Šunjić – Krajinović, Capan, Ivanušec – Krstanović. Trener: Draženko Prskalo.

Strijelci:

Žuti kartoni:  (Slaven Belupo); (Lokomotiva)

Crveni kartoni: –

zatvori