Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U osnovne škole stigle su pametne ploče, gradonačelnik Jakšić: U Koprivnici sami krećemo s mini-obrazovnim reformama

Sve tri koprivničke osnovne škole dobile su pametnu ploču sa širokokutnim projektorom, tri laptopa i dva tableta te softver za pametnu ploču namijenjen radu s darovitim učenicima.

Radi se o projektu ‘Znanje kao dar’, a novac za njegovu provedbu Grad Koprivnica osigurao je iz Europskog socijalnog fonda. Točnije, od gotovo milijun kuna kolika je vrijednost projekta, 773 tisuće dolazi iz Europe.

Vrijednost spomenute opreme je oko 120 tisuća kuna, a kako bi se s njome znali koristiti, u petak su po školama održane edukacije nastavnike i stručne suradnike. Na njima je sudjelovalo po šestero nastavnika i jedan stručni suradnik iz svake škole.

Podsjetimo, Znanje kao dar je projekt u sklopu kojeg će učitelji koprivničkih osnovnih škola, točnije njih 21, od sljedećeg polugodišta početi posebno raditi s nadarenim učenicima trećih razreda.

– Na taj način idemo tamo gdje obrazovanje u Hrvatskoj nije bilo. U drugim europskim zemljama postalo je normalno da se kod djece od malih nogu detektiraju daroviti đaci. Moramo klincima omogućiti nove iskorake kroz obrazovni sustav, što znači da ga moramo mijenjati jer ne prati ni trendove gospodarstva, samim time i života. Bez obzira na to što velika obrazovna reforma koja bi se trebala dogoditi dobiva političke klipove pod nogama, mi ćemo u Koprivnici ići s našim mini-obrazovnim reformama i to je to – rekao je Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vrijedno je podsjetiti i da je trenutno u tijeku selekcija nadarenih učenika, ali edukacija nastavnika o radu s njima. Za svakog od učenika potom će se izraditi individualni plan aktivnosti.

zatvori