Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Radovi Likovne sekcije KUD-a Podravka izloženi u koprivničkoj bolnici

Najdugovječnija sekcija slikara amatera u Podravini, Likovna sekcija Podravka 72, pripremila je svoju jubilarnu godišnju smotru.

Riječ je o 45. po redu izložbi godišnjeg stvaralaštva slikara i kipara koji djeluju u okviru Likovne sekcije KUD-a Podravka. Slike i kipovi članova sekcije izloženi su u Edukativnom centru Opće bolnice “dr. Tomislav Bardek” od 1. prosinca ove do 7. siječnja iduće godine.

Svečano otvaranje izložbe na kojoj sudjeluje 37 autora svojim nastupima uveličali su članovi ostalih sekcija KUD-a Podravke.

Naime, na otvorenju izložbe sudjelovao je Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka pod vodstvom Karle Premec, koji je s prekasnim glasovima započeo svečanost, zatim je sve prisutne pozdravila voditeljica programa Jadranka Lakuš.

Literati KUD-a Podravka Ivan Picer, Domagoj Švabek, Ankica Bistrović, Zdenka Čavić i Marija Hegedušić uputili su pjesnički pozdrav sa svojim divnim stihovima, a o Likovnoj sekciji govorio je tajnik sekcije Boris Kralj.

Na izložbu se osvrnuo Pero Markić, a nagrade i zahvalnice za dugogodišnje djelovanje uručili su predsjednika KUD-a Podravka Vesna Martinjak i predsjednik Likovne sekcije Alen Gjerek.

Izložbu je otvorio ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić.

zatvori