Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Predsjednica u Podravki: I dalje ću raditi na promociji Podravkinih proizvoda

U sklopu prvog dana svog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obišla je i Podravku.

U razgovoru s predstavnicima kompanije predsjednica je kazala kako će u sklopu gospodarske diplomacije i dalje raditi na promociji Podravkinih proizvoda, a na sastanku s čelnicima Grupe Podravka interesirala se o tome kako pomoći koprivničkoj kompaniji u njenim izvornim nastojanjima.

— Podravka je perjanica naše prehrambene industrije. Ona je u nama, koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu, prizivala sjećanja na dom. Sa svoje strane, u okviru gospodarske diplomacije koju provodim u sklopu državnih posjeta, gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji proizvoda tvrtke. To ću činiti u bliskoj suradnji s Upravom Podravke — rekla je predsjednica nakon sastanka.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalio je predsjednici na posjetu, posebno stoga što je došla u vrijeme kada počinje kampanja kojom Podravka proslavlja svoju 70. obljetnicu. Istaknuo je da suradnja Uprave s njom već postoji, a očituje se kroz, kako je rekao, izvoznu ekspanziju na tržišta koja pokazuju potencijal.

— Predsjednici smo zahvalni što je za nas otvorila vrata nekih stranih tržišta, nedavno i u Rusiji. Isto smo joj zahvalni na uspješnom posjetu Kataru, gdje smo napravili prve ugovore — izjavio je Pucar i dodao da je tijekom sastanka iskazan interes da se iduće godine uz zajedničke napore kompaniji otvore nova tržišta i na drugim kontinentima.

Foto: predsjednica.hr
Foto: predsjednica.hr
Foto: predsjednica.hr
zatvori