Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Đurđevac

Brojni Đurđevčani su s veseljem dočekali predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar -Kitarović. Prepun trg građana i osnovnoškolaca koji su preplavili novootvoreno klizalište s nestrpljenjem su iščekivali njezin dolazak.

Na Trgu sv. Jurja ispred grada domaćina predsjednicu je dočekao saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, gradonačelnik Hrvoje Janči te Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine.

Svi su htjeli sliku sa predsjednicom, a ona je strpljivo mališanima davala autograme i zajedno s njima ‘slikala selfije’.

Nakon trga, predsjednica je posjetila Hrvatsku Saharu gdje su ju spremno ugostile deve Dina, Đurđica, Tomica, Romeo, ali i svi ostali stanovnici naše sahare. Predsjednici se ipak najviše sviđao Tomica koji je spremno pozirao za selfi. U sahari su je dočekali i vrtićarci iz Maslačka koji su se predsjednici pridružili u hranjenju deva.

Nakon druženja s devama, uputila se do utvrde Stari grad gdje su joj dobrodošlicu u Grad Picoka poželjeli članovi povijesne postrojbe Đuroki i kapetan grada Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu.

Osim povijesne postrojbe dobrodošlicu joj je poželjela i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Barbara Fuček – Leško i Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

Predsjednica je obišla i multimedijalnu turističku atrakciju, Interpretacijski centar Picokijade gdje je prikazana bogata kulturna i povijesna baština Đurđevca.

Nakon obilaska organiziran je i prigodni ručak u Restoranu i pivnici Stari grad.

zatvori