Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Svečanim otvorenjem klizališta i puštanjem lampiona počeo je bogat adventski program u Đurđevcu

Počeo je Advent u Đurđevcu. Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, štalica s domaćim životinjama i devama, adventski sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, doček Djeda Mraza, kazališne predstave, gastronomska ponuda, doček nove godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i gradskom Turističkom zajednicom, piše Prigorski.hr.

Večeras je u Đurđevcu svečano otvoreno klizalište, a u zrak su pušteni lampioni.

Na konferenciji za medije koju je moderirao predsjednik Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček istaknuto je nekoliko programa koji će obilježiti Advent u Đurđevcu. Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca istaknuo je kako je Advent nastao na inicijativu ljudi, udruga i institucija.

— Advent košta oko 300 tisuća kuna, takav budžet smo prije nekoliko godina imali za Picokijadu. Na ovaj način želimo da naši ugostitelji i svi koji prodaju domaće proizvode i rukotvorine imaju rezultate kao za Picokijadu. Ove godine imamo klizalište koje će biti besplatno za sve đurđevačke vrtićance i školarce, odnosno jedan školski sat dnevno će moći besplatno koristiti klizalište — istaknuo je Janči.

Izvor: prigorski.hr

Saborski zastupnik i predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković istaknuo je pozitivnu energiju 12. mjeseca, pozitivnu energiju došašća i Božića.

— Želja nam je da turistički potencijal kojeg ima đurđevačka Podravina i Koprivničko-križevačka županija iskoristimo u ovo vrijeme da bi bili prepoznatljivi na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske. Lani smo uspostavili suradnju s Turističkom zajednicom grada Zagreba i ovim putem zahvaljujemo gradonačelniku Bandiću i svima onima iz turističkog sektora koji su sudjelovali u realizaciji našeg Adventa — istaknuo je Lacković i dodao kako su školski sat besplatnog klizanja u Đurđevcu svojoj djeci omogućile i općine Molve, Kloštar Podravski, Virje i Kalinovac. Najavio je i kako će na otvorenje živih jaslica 15. prosinca doći i cijela zagrebačka gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Odbora za turizam Grada Đurđevca rekao je kako je Đurđevac mali grad po broju stanovnika, ali veliki grad koji diše punim plućima. — Za bogat program zaslužni su vrijedni ljudi i vrijedi ga doći vidjeti zbog kulturne, turističke i gastronomske ponude — kazao je Ružman.

 

zatvori