Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivnički glazbenici koncertom Maestru u čast prisjetili se Kreše Lukačića

Suze i radost uz vrhunsku glazbu obilježili su 4. po redu koncert “Maestru u čast” kojim se Tamburaški orkestar KUD-a Podravka prisjeća svog dugogodišnjeg dirigenta i velikog glazbenog pedagoga Kreše Lukačića.

U prepunoj dvorani Domoljuba gotovo nije bilo posjetitelja u čijem oku nije zaiskrila suza kada je Krešin sin Marko, koji je i sam godinama svirao u Podravkinom orkestru, zapjevao pjesmu Otišao je otac moj polako ili kada je supruga Božica dirljivim riječima zahvalila brojim glazbenicima što njeguju uspomenu na svog Maestra.

Osmijehe su pak izazvali nastupi mladih glazbenika Klaudije, Patrika i Leonarda Ivačića, tamburaških sastava Harme, Čivije, Štimung, Cure iz centra, ŽVS Podravka, BeHaVe tria, te solista Stele Strnad, Marka Košutića i Ane Mađer. Mnogi su i zapjevali uz popularne pjesme kao što su Vilo moja, Ak sem ti srčeko ranil, Tvoja zemlja, Sretan Božić svakome ili pljeskali u ritmu J. Lennona, G. Michaela i Z. Potočnika.

Tradicionalni koncert Maestru u čast, kojeg je s puno topline vodila Jadranka Lakuš, po prvi puta je bio u Božićnom izdanju. Na repertoaru su se našle i Božićne skladbe i blagdanski stihovi članova Literarne sekcije KUD-a Podravka. Posebnu notu ovom iznimnom kulturnom događanju dala je i praizvedba dvije kompozicije koje je skladao dirigent Jurica Hrenić.

Za Elegiju skladanu na stihove Frana Galovića i Badnju večer zasigurno će se još čuti, baš kao što i koncert Maestru u čast mora postati kultno događanje tamburaške glazbe u Podravini.

Autorica teksta Jadranka Lakuš.

zatvori