Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: Glumci amateri oduševili brojnu publiku u Peterancu

“Večer glumaca amatera” koja je sinoć održana u Peterancu u organizaciji KUD-a “Mudlin” pokazala se i ove godine izuzetno uspješnom.

Hrvatski vatrogasni dom u Peterancu popunilo je gotovo 250 gledatelja različitih generacija koji su imali prilike uživati u izvedbama predstava komičnog sadržaja čak pet glumačkih skupina. KUD “Mudlin” kao organizator i domaćin otvorio je smotru s predstavom “Kak so mudlini postali brend”. Uslijedio je nastup “Društva žena Đelekovec” s predstavom “Mrkva je IN”, a treću predstavu naziva “Važno je znati snajti se” izvela je glumačka skupina “Opojski zvon Rasinja”.

U programu su prvi put u Peterancu sudjelovali članovi i članice Udruge kazališnih amatera “Gradsko kazalište Đurđevac” s predstavom “Laku noć Peteranec” (u originalu “Laku noć Đurđevac”), a kraj programa svojim nastupom zaključili su “Komedijaši Stažnjevec” s predstavom “Martin Zagreb-Martin Zagreba”. Program u trajanju od gotovo tri sata na ovogodišnjoj smotri “Večer glumaca amatera” vodio je Ivan Derdić.

– S obzirom na još jednu uspješno završenu “Večer glumaca amatera” u prilog kojoj idu pozitivni komentari zaista mnogobrojne publike, što je izuzetna motivacija i najveći poklon svakom glumcu, kao i sve veći broj zainteresiranih glumačkih skupina da sudjeluju na “Večeri glumaca amatera”, nadamo se da će se i dalje u Peteranca ova hvalevrijedna ideja promicanja glume u izvedbi glumaca amatera nastaviti – poručuju iz KUD-a “Mudlin”.

 

zatvori