Utorak, 23. travnja 2024.

U Gradskoj upravi održan prijem za poduzetnike i obrtnike početnike

U sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva (Global Entrepreneurship Week) u koji se uključio Koprivnički poduzetnik u suradnji s Gradom Koprivnicom s ciljem promoviranja i poticanja poduzetništva, u Gradskoj upravi u ponedjeljak je održan prijem za koprivničke poduzetnike i obrtnike početnike.

Dvanaestak mladih poduzetnika i obrtnika čiji obrti posluju unazad tri godine u prostorijama Grada Koprivnice primili su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž, direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić i pročelnica Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo Jasmina Stričević.

Prijem je organiziran u svrhu razmjene ideja, mišljenja i potreba koprivničkih poduzetnika i obrtnika te informiranja kako im upravo Grad Koprivnica i Koprivnički poduzetnik mogu pomoći u njihovom radu i napretku.

— Nadam se da je ovo jedna praksa koju ćemo uvesti i kroz naše upravne odjele u Gradu i kroz naš Koprivnički poduzetnik te novi Inkubator kreativnih industrija. Nastojat ćemo da se što više vidimo i što više komuniciramo jer tempo i brzina mijenjanja gospodarskih okvira ide jednim takvim brzim tokom da nam je potrebna jedna fleksibilnost, a do fleksibilnosti ćemo doći ako ćemo biti jako operativni, ako ćemo dovoljno komunicirati i ako ćemo mi znati što vas tišti i što možemo napraviti za vas. U konačnici i mi ćemo vama isprezentirati neke naše planove i ideje pa da zajedno napravimo nešto dobro za ovaj grad i za ovaj kraj — rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te dodao da su upravo startupovi koji počinju sa svojim biznisima, ti koji su izuzetno važni u narednom periodu za jedan novi razvojni iskorak u Koprivnici jer imaju prostor za nove projekte i za novo zapošljavanje.

Koprivničke poduzetnike i obrtnike najviše su zanimale potpore i subvencije koje mogu ostvariti putem Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Koprivnice, korištenje EU sredstava, te korištenje poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih poduhvata.

Prijemu su prisustvovali poduzetnici početnici: AGORA INVEST j.d.o.o.; POSLOVNA PREDNOST d.o.o.; DESING d.o.o.; NANODIY d.o.o. te obrtnici početnici: BE CLEAN, obrt za čišćenje; GAJA, trgovačko-proizvodni obrt; KREATIVNA TOČKA, obrt za promidžbu i usluge; MEĐO, obrt za čišćenje, prijevoz, proizvodnju, trgovinu i usluge; NIMBUS STUDIO, obrt za dizajn, proizvodnju i usluge; OPTIKA DM, optički i trgovački obrt; PORKOLAB, obrt za računalne djelatnosti i usluge; PROMETNI INŽENJERING, obrt za savjetovanje i inženjerstvo.

U sklopu programa obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva koji se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva i inovativnosti, u utorak 14. studenoga bit će održan prijem za deset najuspješnijih malih i srednjih poduzetnika prema Fininoj analizi (Top 10), a u petak 17. studenoga prijem za najuspješnije obrtnike u gradu Koprivnici.

Također, u petak 17. studenoga, bit će održani i Dani otvorenih vrata Koprivničkog poduzetnika s ciljem okupljanja učenika srednjoškolca kako bi ih se upoznalo s radom Inkubatora i njegovim stanarima te im se što više približilo poduzetništvo.

zatvori