Utorak, 23. travnja 2024.

Otvorena je izložba najboljih fotografija Šoderice, prvo mjesto osvojio je jedan poznati Koprivničanac

Izložba fotografija pristiglih na natječaj ‘Tourphoto 2017.’ s temom ‘Šoderica, mjesto odmora i zabave’ otvorena je jučer na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Najboljom fotografijom proglašena je “Surfanje na Šoderici” Gorana Šafareka. Drugo mjesto osvojio je Sven Rastovac, a treće Petra Gašparić.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a okupljenima su se obratili i koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž, direktor Turističkog ureda županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc i tehnički realizator izložbe Mario Periša. Partneri u projektu bili su Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Sveučilište Sjever i platforma Mediapitch.

Goran Šafarek: Surfanje na Šoderici
Sven Rastovac: Istraživanje
Petra Gašparić: Spokoj

Reviju turističke fotografije “Tourphoto” pokrenula je prije 13 godina Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca s ciljem popularizacije turizma u Podravini i Prigorju te u kontinentalnoj Hrvatskoj općenito.

— Ove smo godine temom “Šoderica, mjesto odmora i zabave” htjeli popularizirati naše “podravsko more”, sve ljepote i čari jezera koje se ponovno budi u turističkom smislu. Mnoštvo atraktivnih sadržaja tijekom cijele ljetne sezone i privlačne nagrade za sudionike natječaja rezultirali su značajnijim interesom ljubitelja fotografije, ali i posjetitelja u najširem smislu — poručili su iz županijske Turističke zajednice.

Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.
Prvonagrađeni Goran Šafarek i dožupan Ljubić. Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.
Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.
zatvori