Utorak, 23. travnja 2024.

STIŽU BOŽIĆNI UKRASI Evo kada će se upaliti lampice u Koprivnici

Božićni i novogodišnji blagdani su pred vratima, a kao i svake godine u ovo doba, Koprivnicu će osvijetliti sjaj mnogobrojnih lampica i velika božićna drvca.

Uz Koprivničku bajku koja će se održati u gradskom parku, Grad Koprivnica prigodno će osigurati ukrašavanje središnjih gradskih trgova: Zrinski trg i Trg bana Josipa Jelačića.

— Trgovi će biti ukrašeni LED rasvjetom – lampicama koje će biti postavljene između rasvjetnih stupova, a na Zrinskom trgu svoje će mjesto naći dvije velike jelke — rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo Jasmina Stričević. — Ispred zgrade Gradske uprave bit će postavljena instalacija od LED lampica u obliku jelke, a gradska fontana dobit će ulogu adventskog vijenca, za što su zaduženi djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica.

Osim toga, bit će ukrašeno i šest kružnih tokova prometa u Koprivnici piramidama LED rasvjete od kojih će se svaka sastojati od 2000 lampica.

Planirani troškovi blagdanskog uređenja grada iznose 70 tisuća kuna, a lampice će se upaliti prve adventske nedjelje, 3. prosinca.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori