Srijeda, 27. ožujka 2024.

ŠKOLSKA OLIMPIJADA Tisuću mališana natjecat će se u atletici, malom nogometu i graničaru povodom dana Koprivnice

Tisuću učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, sutra će se okupiti u dvorani Srednje škole Koprivnica na najmasovnijoj dječjoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Dana grada – Školskoj olimpijadi.

U partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović,
Srednjom i Obrtničkom školom te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Društvo “Naša djeca” Koprivnica i ove godine organizira Školsku olimpijadu.

Učenici će se tijekom cijelog dana natjecati u atletici, malom nogometu i graničaru. Svečano otvorenje predviđeno je za 8:45. Prvi će na parket dvorane učenici drugih i četvrtih razreda, a dodjela medalja bit će u 11:30. Učenici prvih i trećih razreda natjecat će se od 13:45 do 15:30.

Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

— Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanje je sve veći, pa će nam se tako pridružiti i sve područne škole. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja — istaknula je Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade, inače devete po redu, nastupit će i plesne grupe iz škola, pa će to biti pravi festival sportskog veselja.

zatvori