Petak, 19. travnja 2024.

‘Rudarice’ odlaze na državnu smotru u novim cipelicama

Članice ženskog vokalnog sastava KUD-a “Rudar” Glogovac “Rudarice” izborile su nastup na 14. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava koji se danas održavaju u Bjelovaru.

“Rudarice” su prethodno nastupile na 14. Županijskoj smotri malih vokalnih sastava u Križevcima, a odličnim nastupom plasirale su se na državne susrete na kojima nastupa oko 20 najboljih vokalnih skupina iz cijele Hrvatske. U Bjelovaru će tako predstavljati Koprivničko-križevačku županiju u kategoriji Izvorne pučke glazbe.

Kako bi kvalitetno predstavile našu županiju, Općina Koprivnički Bregi “Rudaricama” je donirala sredstva za obuću te su sve članice dobile par prikladnih cipela za daljnje nastupe i tako djevojkama omogućila da ne zablistaju samo glasom, već i vizualnim dojmom.

Dodajmo i da su “Rudarice” 8. listopada nastupile na već tradicionalnoj manifestaciji “Povratak u prošlost” u organizaciji Udruge žena Srednji Mosti „Mostovljanke. Na poziv Kluba 61. LAD PZO Koprivnica, 23. rujna sudjelovale su na otvorenju izložbe i predstavljanju kataloga “61. u Domovinskom ratu” izvodeći svečane pjesme i hrvatsku himnu.

Osim državne smotre koja im predstoji, “Rudarice” se pripremaju za božićni koncert KUD-a Rudar Glogovac te božićni koncert koji će se održati suradnji s koprivničkim gradskim vokalnim skupinama.

zatvori