Četvrtak, 25. travnja 2024.

MARTINJSKI VIKEND I ‘stari’ i mladi vozači bili su pod utjecajem alkohola, rekorder ‘napuhao’ dva i pol promila

Policija je tijekom proteklog vikenda pojačano nadzirala alkoholiziranost vozača s obzirom na proslavu Martinja, popularne vinske svetkovine u ovim krajevima.

Policijski su službenici prekontrolirali 715 vozača, većinom onih za upravljačima osobnih automobila. Pritom je utvrđeno 159 prekršaja od kojih se 40 odnosilo na alkohol: 24 vozača osobnih automobila i 16 biciklista imali su nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu. Sveukupno, 11 vozača “napuhalo” je više od 1,5 promila, ostali su imali manje. Pod utjecajem alkohola bilo je i šest mladih vozača, a jedan od njih je upravljao vozilom prije stjecanja prava. Dva su vozača zadržana do otriježnjenja, a jedan je uhićen.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola bio je 63-godišnji biciklist koji je u nedjelju poslijepodne u Kalinovcu “napuhao” 2,5 promila. Najpijaniji vozač motornog vozila bio je 43-godišnjak uhvaćen u subotu kasno navečer u Glogovcu kako vozi s 2,05 promila alkohola u organizmu, a među mladim vozačima titulu neslavnog rekordera nosi 20-godišnjak koji je u ranim jutarnjim satima subote u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici “napuhao” 1,51 promil.

Osim toga, tijekom pojačanog nadzora prometa policija je sankcionirala i deset prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Tu se o zakon najviše ogriješio 41-godišnjak koji je u subotu prijepodne u Hampovici vozio 95 km/h iako je brzina bila ograničena na 60.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera vezanih uz proslavu Martinja zabilježene su i tri prometne nesreće, jedna s ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

zatvori