Utorak, 16. travnja 2024.

Pripremite svoje vozilo za zimu, uskoro ćete moći na besplatni tehnički pregled

Prije nego što na snagu stupe zimski uvjeti na cestama, vrijeme je da vlasnici svoja vozila pripreme za zimu, upozoravaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Stoga, u sklopu Dana tehničke ispravnosti vozila, od 20. do 25. studenog, uprava organizira besplatne tehničke preglede.

Nakon što se utvrdi da je vozilo tehnički ispravno, potrebno ga je i opremiti zimskom opremom, govori voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc te savjetuje:

— Što se tiče savjeta u vezi prometovanja za vrijeme zimskih uvjeta, prvo i osnovno je da vozilo bude opremljeno zimskom opremom. Također, bitno je smanjiti brzinu kretanja, povećati razmak između vozila, poštivati pravila prednosti prolaska, biti oprezan prilikom nailaska na pješačke prijelaze te izbjegavati parkiranja i zaustavljanja vozila na kolniku zbog ralica.

Inače, zimski uvjeti nisu vezani uz određeni datum, već stupaju na snagu kad padne snijeg ili se na kolnicima počne stvarati poledica, podsjeća Škvorc.

Valja još istaknuti da besplatni tehnički pregled nije zamjena za onaj kojim možete produljiti ili registrirati svoje vozilo.

zatvori