Petak, 19. travnja 2024.

Predavanje Sashe Tešića u koprivničkoj Knjižnici izazvalo veliki interes

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u srijedu 22. studenog održano je predavanje Sashe Tešića “Biološki uzroci bolesti – Germanska nova medicina”.

Predavanje je izazvalo veliki interes publike i okupilo stotinjak posjetitelja, od kojih su neki i usprkos dvosatnom stajanju zbog nedostatka prostora za sve zainteresirane, sa zanimanjem odslušali predavanje na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice.

Sasha Tešić liječnik je tradicionalne kineske i japanske medicine koji danas živi i radi u Zagrebu. Poznat je po dugogodišnjem iskustvu i primjeni metoda tradicionalne kineske medicine, akupunkture i općenito holističkom pristupu liječenja pacijenata.

Tragajući za rješenjima nekih medicinskih slučajeva susreo se s Germanskom novom medicinom koja je nastala u Njemačkoj osamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Njemački liječnik Ryke Geerd Hamer na temelju pet bioloških prirodnih zakona utemeljio je Germansku novu medicinu i ispitao njene zakonitosti na deset tisuća pacijenata.

Iako njegov rada nije priznat u službenoj medicini, njegova se teorija primjenjuje danas u praksi na temelju teorije i knjiga koje je ostavio iza sebe i bezbroj izliječenih pacijenata. Tešić je prisutnima objasnio pet prirodnih zakona na kojima se zasniva Germanska nova medicina – željezno pravilo raka, dvofaznost svake bolesti, pripadnost bolesti vezi organ-mozak, uloga mikroba u organizmu i razumijevanje tzv. bolesti kao smislenog posebnog biološkog programa prirode.

U Germanskoj novoj medicini, ispričao je Tešić, svaki je problem ili tegoba (bolest u službenoj medicini) odgovor prirode da problem riješi pa je osnovno u njezinoj praksi da se utvrdi i riješi uzrok problema.

Kao što je predavač tijekom predavanja naglasio nekoliko puta “ne vjerujte u ono što kažem, ali istražujte”, vjerovali mi ili ne u predstavljene teze, predavanje svakako može doprinijeti kvalitetnijem razmišljanju o zdravlju.

Ustupila Knjižnica i čitaonica Fran Galović.
zatvori