IMAMO DOBITNIKE Drava.info vodi vas na novu predstavu Ludens teatra ‘Sjećanje vode’

0
417
Ustupio Ludens teatar.
Ovog vikenda Koprivničanci će moći uživati u novoj predstavi Ludens teatra, a portal Drava.info svojim najsretnijim čitateljima poklanja ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu “Sjećanje vode” osvojili su Melita Treščec JarnjakDamir Dombaj. Čestitamo! Sretne dobitnike ulaznice čekaju u redakciji Drave.info i Radio Drave (Domžalska 3 – West centar, na katu).

Jedanaestu sezonu u Ludens teatru otvara nova predstava “Sjećanje vode” u režiji Franke Perković. Radi se o tekstu Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier.

Ustupio Ludens teatar.

Svečana premijera zakazana je za 11. studenog, dok će koprivnička publika predstavu moći pogledati već 12. studenog u 20 sati u Domu mladih.

Prva repriza bit će ujedno i prva kazališna predstava u Koprivnici prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, koje će pomoću uređaja za audio deskripciju moći pratiti predstavu.

Uređaji su u Koprivnicu stigli povodom devetog Festivala prava djece u organizaciji udruge Alternator.

Predstava govori o tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima.

Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan.

Njihova su sjećanja varljiva, ponekad razorno bolna, ponekad razorno smiješna, no i suze i smijeh ostvaruju svoju katarzičnu funkciju i pomažu trima ženama da ponovo uspostave zagubljenu bliskost.

Ustupio Ludens teatar.

U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić te Ivan Grčić.