Srijeda, 24. travnja 2024.

POJAČANI NADZOR Vozio je automobil, a tek mu je 14 godina

Postaja prometne policije Koprivnica jučer je provela pojačan nadzor prometa s posebnim naglaskom na alkoholiziranost vozača i mlade vozače.

Pojačan nadzor trajao je od 16 do 22 sata, a tijekom tog vremena policijski službenici kontrolirali su 40 vozača i vozila te pritom utvrdili 13 prometnih prekršaja. Od toga se šest odnosilo na alkohol, a najviše je “napuhao” 54-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u 18:40 u Sokolovcu: 2,46 promila.

Osim toga, tijekom pojačanog nadzora kontrolirana su i tri mlada vozača, a kod jednoga su utvrđena dva prekršaja. Riječ je o 14-godišnjaku zatečenom u 18:20 u Dravskoj ulici u Goli: osim što je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na to, nije se zaustavio na znaku STOP. Maloljetniku je vozilo na upravljanje dao 20-godišnji vlasnik koji je također zatečen i sankcioniran.

Od ostalih prekršaja utvrđen je i sankcioniran jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, prekršaj davanja vozila na upravljanje vozilom osobi koja nije stekla pravo na upravljanje motornim vozilom, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka i jedan prekršaj nepropisnog prijevoza djece u vozilu.

U predstojećem razdoblju Policijska uprava koprivničko-križevačka će i nadalje provoditi ciljane pojačane nadzore prometa usmjerene na najčešće uzročnike prometnih nesreća.

zatvori