Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka uvjerljivom pobjedom u Bjelovaru najavila subotnju utakmicu protiv Viborga

Rukometašice Podravke Vegete slavile su u unaprijed odigranom, zbog subotnje utakmice protiv Viborga, devetom kolu Prve hrvatske rukometne lige na gostovanju kod Bjelovara rezultatom 17:28.

U prvom poluvremenu Podravkašice su muku mučile s borbenim Bjelovarčankama. Sve do 27. minuta nijedna ekipa nije imala više od jednog pogotka razlike što dovoljno govori o tome koliko je izjednačena utakmica bila. Rezultat nakon 30 minuta bio je 13:14. U domaćoj ekipi najrazigranija je bila bivša Podravkašica Dragišić sa osam pogodaka, dok su kod Podravke Turk, Debelić i Vidak zabile po četiri.

U nastavku susreta naše rukometašice su ubacile u brzinu više, a Bjelovarčanke to nisu mogle pratiti. Serijom 9:2 u prvih 15 minuta nastavka susreta sve je bilo riješeno. Na kraju su najefikasnije Podravkašice bile Turk, Toth i Vidak s po pet pogodaka.

Tako je Podravka došla do svoje osme pobjede u devet odigranih utakmica. Već za tri dana, ove subote, naše rukometašice čeka uzvratna utakmica kvalifikacija za EHF Kup protiv danskog Viborga. Podravkašice će u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije imati praktički nemoguć zadatak, moraju dostići minus 15 iz Danske. Susret će se igrati s početkom u 18 sati.

zatvori