Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Utakmicama mladih nogometaša Prigorja i Slavena otvorena je nova škola nogometa

Mladi nogometaši Prigorja iz Svetog Petra Orehovca i koprivničkog Slaven Belupa, generacije U-8 i U-12, odigrali su dvije prijateljske utakmice. Povod je bio otvaranje Škole nogometa u Svetom Petru Orehovcu gdje do sada nije bilo rada s mlađim dobnim kategorijama.

Iako je rezultat ovih susreta bio u drugom planu, spomenimo da su mlađi Slavenaši slavili rezultatom 4:2, a stariji s 12:0. Pravi cilj objasnio nam je nogometni instruktor regije Sjever Vedran Medenjak koji je, u suradnji s Nogometnim savezom Koprivničko-križevačke županije i načelnikom općine Franjom Poljakom, organizirao ovaj projekt.

— Cilj je napraviti kvalitetan nogometni centar na području gdje se do sada uopće nije radilo s djecom. Stručnom analizom zaključili smo da je Prigorje itekako “plodno tlo” talentiranih igrača. Veseli nas odaziv djece iz Svetog Petra Orehovca, a ovim putem pozivamo i djecu iz općina Gornja Rijeka i Kalnik da nam se priključe. S općinskim načelnikom dogovoreno je da će Općina plaćati trenere, a Županijski savez osigurao je za početak 16 lopti, kapice, garnituru dresova i koordinacijske ljestve. Nešto što je potrebno za osnovni rad i početak, a naravno bit će i daljnjih ulaganja — objasnio nam je Medenjak.

Trenutno u novootvorenoj školi nogometa rade dva trenera, Mario Srbljinović i Ivan Slavi. Oba posjeduju C licencu s kojom su dobili znanje i praksu za rad s mlađim dobnim kategorijama na toj razini.

— Želimo da ova škola nogometa, odnosno nogometni centar postane uzor i ostalim općinama u našoj županiji. Želja nam je da se više škola nogometa, koje su u blizini jedna drugoj, spoje u centre kako bismo dobili što veću koncentraciju kvalitete — rekao je Medenjak.

Mladi Prigorci već od proljeća će se priključiti Ligi piceka, pilića i pijetlova, odnosno ligi U-8, U-10 i U-12 kategorija. Valja istaknuti da su utakmicama mladih nogometaša prisustvovali i Mihael Mladen, Tomislav Srbljinović i Damjan Kurtanjek. Mladen i Srbljinović redovito treniraju sa seniorima Slaven Belupa, dok je Kurtanjek prvi golman Koprivnice. Zajedničko svoj trojici je upravo to da su Prigorci koji mogu biti uzor svim budućim nogometašima koji će proći kroz Školu nogometa u Svetom Petru Orehovcu.

zatvori