Utorak, 23. travnja 2024.

NOĆ KAZALIŠTA ’18:11 Psihoza’ u Pixelu

Noć kazališta ove će se subote obilježiti i u Kulturno-kreativnom centru Pixel i to kratkom predstavom ’18:11 Psihoza’ za koju je tekst napisao Ivan Grobenski prema drami Sarah Kane.

Predstavu organiziraju koprivničke udruge Pod galgama i Mamuze, a u glavnoj ulozi nastupa Vlatka Adžić. Vlatka je svoje prve glumačke nastupe ostvarila s Gradskim kazalištem Đurđevac, u kojem se imala prilike okušati u različitim žanrovima i kazališnim tehikama, a pohađala je i edukativni glumački program umjetničke organizacije Studio Kubus u Zagrebu. Kao članica udruge Pod galgama Vlatka je više puta nastupala upravo u Pixelu: u predstavi “Brda kao bijeli slonovi”, performansu “Kroz Galovićevo ogledalo” te u sklopu prvog Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta.

Tekst za predstavu “18:11 Psihoza” napisao je Ivan Grobenski prema drami britanske dramatičarke i redateljice Sarah Kane “4:48 Psihoza”. Radi se o posljednjoj drami spomenute autorice, koja se bavi, kao što i sam naziv govori, psihozom i poremećajem kliničke depresije. Psihoza je psihički poremećaj čiji je prvotni simptom otuđenje pacijenata od realnosti. Ogleda se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajim opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja. Psihotičnoj osobi često nedostaje uvid u vlasitu bolest, pa zbog toga bolesnik vjeruje da on nije bitno poremećen, već njegova okolina.

Predstava će se održati u Kulturno kreativnom centuru Pixel, u subotu 18. studenog, s početkom u 22 sata. Program je sufinanciran sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a ulaz na predstavu je besplatan.

zatvori