Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PJESNICI, POZOR Prijavite svoje stihove na novi natječaj ‘Drago Britvić’

S ciljem promicanja kvalitetnih tekstova koji će se uglazbljeni izvoditi na glazbenom festivalu Pjesme Podravine i podravlja, Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača ustanovljuje nagradu ‘Drago Britvić’ za najbolji tekst.

Želja organizatora je da uzor i smjerokaz tekstopiscima bude poezija Drage Britvića, koja kvalitetom i snagom stiha stoji uz bok najvećim perima hrvatskog pjesništva, a istovremeno bude širim slojevima ljudi prihvatljiva i pamtljiva, te nadahnuće glazbenicima i skladateljima, kao i izazov interpretatorima.

Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Za nagradu će konkurirati samo odabrani tekstovi po ovom natječaju koji su uglazbljeni za izvođenje na pitomačkom festivalu.

Natječaj je ciklički i objavljivat će se za svaku godinu festivala posebno.

Kriteriji i uvjeti natječaja za najbolji tekst festivala PITOMAČA 2018.

1. Tekstovi trebaju sadržajno obuhvaćati motive iz svakodnevnog života, kao i običaja vezanih za krajeve uz rijeku Dravu – od Zagorja, Međimurja, Podravine i Slavonije do Baranje, koristeći se standardnim hrvatskim književnim jezikom, kajkavskim narječjem, kao i primjesama ostalih narječja prisutnim u komunikaciji žitelja Podravine i podravlja.

2. Slanjem rada na natječaj autor jamči da isti nije ranije objavljen u uglazbljenoj formi, te prihvaća sve uvjete natječaja.

3. Organizator ima neotuđivo pravo sve radove pristigle na natječaj uglazbiti, javno izvesti, snimiti na nosače zvuka, prenositi putem elektroničnih i drugih medija, te tiskati i prenositi na treće osobe.

4. Organizator ima pravo na izbor skladatelja, aranžera i interpretatora uglazbljenog teksta u dogovoru s autorom teksta.

5. Organizator će od pristiglih radova po jedan rad u svakoj kategoriji nagraditi, te određeni broj tekstova pohvaliti i uglazbiti.

Svi radovi koji neće biti izabrani za uglazbljenje za festival PITOMAČA 2018. vratit će se autorima u roku 90 dana od zaključenja natječaja.

6. Prijava na natječaj treba sadržavati natječajni rad, podatke o autoru, te kontakte (adresu, e-mail i telefon). Prijave se šalju na adresu: Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača ili e-mail: [email protected].

7. Svaki autor može na natječaj prijaviti najviše dva rada u svakoj kategoriji.

8. Radove će analizirati i ocjenjivati stručni sud čiji će sastav biti obznanjen s danom objave rezultata natječaja, koji će biti objavljeni na web stranici www.pitomacafestival.hr.

9. Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2017. godine.

zatvori