NAJAVA Predavanje i izložba koji će vam otkriti sve o koprivničkoj medijskoj sceni

0
139
Željko Krušelj. Snimio Marko Posavec.
U ponedjeljak, 6. studenoga u 18 sati na Sveučilištu Sjeveru u sklopu Dana grada Koprivnice, doc. dr. sc. Željko Krušelj održat će predavanje na temu “Trendovi i perspektive medija u Hrvatskoj i gradu Koprivnici” nakon kojega će otvoriti i prigodnu izložbu.

Na predavanju će objasniti što se danas događa s medijima, bilo tiskanim, radijem, televizijom ili internetom, odnosno u kojem smjeru bi se oni u dogledno vrijeme mogli razvijati.

S obzirom na to da se predavanje održava u sklopu Dana grada na predavanju će se dotaknuti i lokalnih medija te objasniti po čemu je koprivnička medijska scena specifična.

Nakon predavanja, na hodnicima Sveučilišta uslijedit će i otvorenje retrospektivne izložbe “Koprivničke tiskovine kroz povijest”. Izložbom će se na dvadesetak fotografija prikazati stoljetni presjek tiskanih medija koji su imali značajniju ulogu na području grada.

Točnije, radi se o tiskovinama koje su od 1911. godine pa sve do danas imale značajnu distribuciju, bile komercijalne i vrlo čitane, a jednako tako i da su pravilno informirale građane.

Predavanje i izložba otvoreni su za sve građane Koprivnice, ali i sve one koji žele saznati nešto više o koprivničkoj medijskoj sceni.

Izvor: pressedan.unin.hr