Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Najuspješniji i najfriškiji koprivnički poduzetnici i obrtnici popili kavu s gradonačelnikom i brusili nove ideje

Najuspješniji koprivnički mali i srednji poduzetnici te poduzetnici i obrtnici početnici posjetili su u protekla dva dana Gradsku upravu.

Radi se o nastavku takozvanih “kava s poduzetnicima”, a na sastanku s koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem imali su priliku predstaviti svoja poduzeća, iskazati probleme na koje nailaze u poslovanju i zapošljavanju, no i razmijeniti različite ideje i mišljenja.

— Ako pričamo o start-upovima i obrtnicima, još jednom smo ih podsjetili na neke naše programe poticanja za koje neki nažalost nisu ni znali pa će se sad u njih uključiti. Stavili smo na stol ideje o nekim novim sustavima poticanja gdje nam je važna njihova povratna informacija. Spremamo određene promjene i što se tiče cijena zemljišta u poduzetničkim zonama, ali i za sve one alate koji su im potrebni za rad. Kad pričamo o malim i srednjim poduzetnicima, najviše smo pričali o eventualnim inicijativama koje Grad Koprivnica može pokrenuti, a tiču se obrazovne i porezne reforme. Nismo mi ti koji to možemo riješiti, ali možemo o tome pričati i pokrenuti određene inicijative – rekao je Dravi.info Mišel Jakšić.

Kave s poduzetnicima održane su u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, a u koji se sa svojim programima uključio i Koprivnički poduzetnik u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Tako će još u petak, 17. studenoga, biti održani i Dani otvorenih vrata Koprivničkog poduzetnika. Bit će to prilika da se prvenstveno učenici srednjih škola upoznaju s radom Inkubatora i njegovim stanarima.

A iz Gradske uprave doznajemo da je također za petak najavljena i sljedeća kava gradonačelnika s koprivničkim poduzetnicima.

zatvori