Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pogledajte kakav je šampionski doček Koprivnica priredila Leonu Zelenku

Viceprvak svijeta u kartingu Leon Zelenko stigao je večeras u Koprivnicu. Priređen mu je nezaboravan doček dostojan šampiona – svečana torta, tulum u Capronca pubu, glazba, pokloni i štošta drugo, a najbolje od svega – do posljednjeg trenutka bilo je to iznenađenje!

Leon je pod svjetlom prskalica ušao u Pub praćen usklicima brojnih okupljenih prijatelja, navijača i podržavatelja, a potom je prijateljima na videu pokazao kako je bilo na svjetskom prvenstvu u Portugalu. Prisutnima je samo kratko poručio: — Osjećaj je odličan!

A za taj odličan osjećaj velikim je dijelom zaslužan i njegov mehaničar Marijan Ganžulić Gans. — Hvala svima! Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili. Bio je to trnovit put, ali hvala Bogu uspjeli smo!

— Leon je imao nekih tri godine kada je došao k meni na trening — prisjetio se predsjednik Karting kluba Koprivnica Hrvoje Tisaj. — Postoji put kako se kreće s klincima. Uvijek smo ih držali na štriku, ne znaju kočiti i tako… Taj prvi put Leon je definitivno krenuo sam, bez štrika, nismo se natjeravali… Od prvog puta Leon je pokazao da nešto ima u sebi i danas je to definitivno i potvrdio. Obitelj Zelenko ima nevjerojatan entuzijazam, i do 500 kilometara moraju potegnuti do prvog kvalitetnog treninga. Oni su novi hrvatski Kostelići.

— Koliko je bilo neprospavanih noći, svađe, sastavljanja, rastavljanja, više ne idemo, idemo, on više neće, hoće, pumpaj gume, prazni gume… Ali evo. To je takav put, tako je moralo biti. Došli smo do toga da smo svjetski broj dva, a nama je kao da smo svjetski broj jedan — ponosno je istaknuo Leonov otac Danijel Zelenko.

 

Posted by Drava.info on Monday, November 13, 2017

 

zatvori