Petak, 29. ožujka 2024.

LAKŠE SE DIŠE Farmaceuti slavljem kod Rudeša stigli do prve pobjede nakon 11 kola, Ivanovski postigao svoj peti prvenstveni pogodak

Nogometaši Slaven Belupa napokon su prekinuli veliki negativni niz! Nakon jedanaest kola bez pobjede Farmaceuti su svladali Rudeš rezultatom 1:2 u 16. kolu Prve hrvatske nogometne lige i tako najavili bolje dane za koprivničkog prvoligaša. Strijelci za Slaven bili su gostujući kapetan Mesarić koji je zabio autogol i Ivanovski kojem je to bio peti u prvenstvu.

Trener koprivničkog prvoligaša Tomislav Ivković napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na prošlu prvenstvenu utakmicu. Umjesto Purića i Gode na bokovima su mjesta zauzeli Rebernik i Vrljičak, a umjesto Bogojevića u napadu svoje je mjesto pronašao Pejić.

O prvom poluvremenu današnje utakmice dovoljno govori statistika. Dva udarca Rudeša od kojih ni jedan u okvir te jedan udarac Slavena bili su sve što su obje momčadi napravile u prvih 45 minuta. Ipak, pokazalo se da je i taj jedan bio dovoljan Farmaceutima da dođu u vodstvo.

Naime, u 42. minuti Katić je pucao iz velike udaljenosti, gostujući kapetan Mesarić našao se na krivom mjestu u krivom trenutku te ga je lopta pogodila, promijenila smjer, prevarila golmana i završila u mreži. Tako su Farmaceuti došli, ni krivi ni dužni, do vodstva iz svog prvog i jedinog udaraca u prvom poluvremenu.

Izjednačenje nismo dugo čekali. Već u drugoj minuti nastavka Rudeš je došao do 1:1. Domaći napadač Budimir utrčao je ispred Katića na jedno prizemno ubacivanje te je s otprilike četiri metra udaljenosti matirao Markovića.

Kao da su druge momčadi izašle na teren u drugom poluvremenu. U 52. minuti Slaven je ponovno došao u vodstvo. Katić se još jednom odlučio za udarac iz velike udaljenosti, njegov udarac blokirao je domaći igrač, a lopta se odbila visoko u zrak i prema golu Rudeša. Iz vrlo teške situacije Ivanovski je u padu iz voleja uspio uloviti loptu koja je okomito padala te ju je poslao u mrežu za 1:2. Bio je to njegov peti pogodak u sezoni.

Mogao je domaćin izjednačiti nekoliko minuta kasnije, ali je udarac Havojića završio pokraj vratnice gola Markovića. Pokušavali su igrači Rudeša do kraja utakmice doći barem do izjednačenja, ali nisu uspjeli.

Tako su Slavenaši stigli do svog 17 boda te su nakon nepotpunog 16. kola sedmoplasirana momčad prvenstva. U idućem kolu Farmaceuti će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Istru 1961.

PRVA HNL, 16. KOLO:

NK RUDEŠ – NK SLAVEN BELUPO 1:2 (0:1)

ZAGREB – Kranjčevićeva

RUDEŠ (3-6-1): Čondrić – Barbarić, Mesarić, Glauder (od 58. Havojić) – Turčin, Segado, Vuco, Kamenar, Pavić, Entrena – Budimir. Trener: Inaki Alonso.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Musa, Međimorec, Katić – Rebernik (od 66. Purić), Vidović, Trebotić, Bouadla, Vrljičak – Pejić (od 56. Bogojević), Ivanovski (od 93 Kendeš). Trener: Tomislav Ivković.

Strijelci: 0:1 Mesarić (a.g.) 42′, 1:1 Budimir 47′ 1:2 Ivanovski 52′

Žuti kartoni: Budimir 64′, Barvarić 90′ (Rudeš)

 

zatvori