Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vikend pred nama pun je kulturnih događanja, evo što sve možete gledati i slušati

Vikend koji je pred nama u Koprivnici i okolici bit će ispunjen brojnim kulturnim sadržajima, ponajviše zbog Noći kazališta koja se obilježava u subotu, 25. studenog.

Europska noć kazališta je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima, a održava se devetu godinu zaredom u jedanaest europskih država, među kojima i u Hrvatskoj.

U Koprivnici je obilježava Pučko otvoreno učilište koje je ove godine tim povodom pripremilo dvije kazališne predstave te jedan stand-up show i koncert.

Prva predstava odigrana je sinoć, a Koprivničanci su mogli uživati u najnovijoj komediji Kerekesh teatra ‘Pokopaj me nježno’.

Sljedeća na rasporedu je predstava za one najmlađe. U dvorani Domoljub u subotu prijepodne gostuje Kazalište Mala scena i to s predstavom Puž.

Predstavu je režirao poznati koreograf Staša Zurovac, a tekst potpisuje Maja Hrgović, hrvatska spisateljica kazališnoj publici poznata po romanu ‘Živjet ćemo bolje’ koji je nedavno uprizoren u ZKM-u. ‘Puž’ je namijenjen djeci starijoj od tri godine.

Predstava je kombinacija glume, plesnog pokreta i pjevanja. Skladatelj je Marjan Nećak, a bajkovitu scenografiju i kostimografiju osmislili su Žorž Draušnik i Bjanka Adžić Ursulov.

Predstava počinje u 11 sati, a ulaznice po cijeni od dvadeset kuna mogu se rezervirati telefonom na 048/222-390 i e-mailom na [email protected] ili kupiti na blagajni Domoljuba.

U večernjim satima dvorana Domoljub rezervirana je za legendu hrvatske glazbene scene.
Jimmy Stanić nastupit će sa suprugom Barbarom Trohar, uz pratnju glazbenog sastava Scharf Trio koji čine Mario Igrec (gitara), Mladen Baraković (bas) i Julije Đula Njikoš (klavir).

Kabare koji već šezdeset godina gledatelje privlači šarmom ovog starog Zagrepčana koji izvodi najpoznatije pjesme iz svoje karijere, a sve to još začinjuje već nadaleko poznatim duhovitim komentarima iz svog života. Jimmy stand-up show možda je danas i ponajbolje što kabaretska scena može ponuditi jer spaja tradiciju zagrebačkog kabarea i sadašnjost.

Koncert je na rasporedu u subotu, od 19:30. Ulaznice po cijeni od pedeset kuna također možete kupiti na blagajni Domoljuba danas do 19 sati ili rezervirati na telefon 048/222-390 ili e-mail [email protected].

A trenutno najveći regionalni scenski spektakl, hit-komedija “Sjajni momci” u izvedbi vodećeg trojca iz serije “Lud, zbunjen, normalan” Mustafe Nadarevića, Senada Bašića i Moamera Kasumovića, u sklopu svoje velike hrvatske turneje u subotu dolazi i u Koprivnicu.

Predstava je na rasporedu od 20 sati u sportskoj dvorani Srednje škole, a ulaznice su u prodaji preko sustava www.ticketshop.hr i u Šarenom dućanu Koprivnica.

Jedan od najagilnijih i najvažnijih predstavnika performerske scene u Hrvatskoj, umjetnik Siniša Labrović, u subotu goatuje u AK galeriji u koprivničkom Kampusu. Predstavit će izložbu i performans ‘Sretna stara godina‘.

Za ovu izložbu nastali su novi radovi koji se sastoje od prostornih instalacija, videa i performansa. Program počinje u 20 sati.

Noć kazališta obilježavaju i u Novigradu Podravskom. Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski u subotu, 25. studenoga organizira promociju knjige Katarine Franjo i Đurđice Krčmar Zalar pod naslovom “Tri koraka sim, tri koraka tam”.

U prigodnom programu nastupit će članovi Književno-medijskog kutka KUD-a Ivan vitez Trnski i Glumišne družine Virje. Promocija knjige započinje u 19 sati u prostorijama KUD-a Ivan vitez Trnski u Novigradu Podravskom.

Ove nedjelje u Koprivnici gostuje predstava “Taksimetar” Teatra Exit. Radi se o prvoj gostujućoj predstavi u jedanaestoj sezoni Ludens teatra.

Koprivnička će publika tako moći pogledati i treću predstavu u studenom, nakon koje Ludens teatar odlazi na gostovanja diljem Hrvatske.

Predstava počinje u 20 sati u Domu mladih, a ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra od 10 do 14 sati, Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit cafeu, na www.ulaznice.hr ili na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18 sati.

zatvori