Četvrtak, 18. travnja 2024.

Jakšić Korenu: Građani Koprivnice od župana očekuju odgovore na važna pitanja o Piškornici

‘Kad je riječ o zidovima i gospodinu Darku Korenu, kolegijalno mu mogu reći da smanji nervozu i hiperventiliranje koje gledamo ovih dana, da sačuva zdravlje jer nam je važno da donosi racionalne odluke u trenucima kad se donosi proračun Koprivničko-križevačke županije za iduću godinu, važan za razvoj cijeloga ovoga kraja.’

Tim je riječima gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić uzvratio Mreži nezavisnih lista, ustvrdivši da su razlog županove nervoze “pitanja oko njegovog životno-poslovnog projekta – Piškornice, pa frontalnim napadima nastoji skrenuti pažnju sa srži problema”:

— Moram reći da se ni ja ni Gradska uprava nećemo upetljati u njegove rasprave. Od njega očekujemo da u vremenima koja su pred nama, čim dobije dozvolu jer danas ju očito nema pa je nervozan, odgovori zašto je protiv zaključka da se ograniči dovoz otpada na Piškornicu, zašto skrivaju dokumente o bonusima, o isplatama tvrtki-kćeri od građana ovih krajeva. To je nešto od čega mi ne možemo i nećemo odustati. Građani Koprivnice zaslužuju znati zašto su u nečijoj glavi Koprivnica i Koprivnički Ivanec zaslužili biti novi Jakuševac.

Gradonačelnik Koprivnice poručuje da građani ovoga grada očekuju od župana odgovore na njima važna pitanja poput koliko otpada i otkud dolazi na Piškornicu, zašto je protiv ograničenja količina, te zašto se skrivaju dokumenti.

Na Mrežine primjedbe o proračunu, gradonačelnik Jakšić je podsjetio da je koprivnički proračun od Instituta za javne financije dobio ocjenu transparentnosti i otvorenosti 5, a Koprivničko-križevačke županije 4 na čemu im, kaže, čestita i zaključuje da ih se treba još malo podučiti da dobiju ocjenu 5 te će onda, kaže, znati racionalnije komentirati.

Kad je pak riječ o rješavanju problema grijanja, Grad je posrednik i sve se rješava institucionalno, a ne ispod stola kao što su neki navikli, kaže gradonačelnik Jakšić te za temu oko Peveca kaže da je toliko benigna za poslovanje Grada i Komunalca da na to ne treba trošiti vrijeme.

Dodajmo još da je Drava.info iz Gradske uprave doznala da je rok za dostavljanje prijedloga proračuna za iduću godinu gradskim vijećnicima 15. studenoga. Tada će dokument biti objavljen na gradskom webu i bit će otvorena rasprava sa zainteresiranom javnošću za koju je određen rok od 15 dana.

zatvori