Utorak, 23. travnja 2024.

HSS nezadovoljan: Na Županijskoj skupštini kršeno pravo na javnu raspravu i izostali odgovori o Piškornici

Tematska sjednica Županijske skupštine o Piškornici nije ispunila očekivanja Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke.

Kako stoji u priopćenju kojega su potpisali predsjednici županijske, ali i općinske organizacije HSS-a iz Koprivničkog Ivanca Mladen Mađer i Mario Švegović, te HSS-ov klub u Županijskoj skupštini bili su uvjereni da će nakon te sjednice imati više podataka o samom projektu, no to se nije dogodilo.

Izrazili su i žaljenje što predsjednik Županijske skupštine nije dozvolio da na sjednici govore i gosti, iako je ta mogućnost – tvrde, Poslovnikom predviđena. Primijetili su da je od gostiju bilo dozvoljeno govoriti jedino direktoru Piškornice Mladenu Jozinoviću i članovima njegova tima dok su ostali gosti, među kojima su bili i HSS-ovi Mađer i Švegović, mogli samo šutke pratiti rad sjednice.

Takvim postupanjem predsjednika Županijske skupštine, tvrde u županijskom HSS-u, grubo je ograničeno pravo građana na javnu raspravu jer je samo jednoj strani dopušteno da iznosi podatke i činjenice.

Projekt Piškornice od iznimnog je značaja za cijelu Podravinu pa bi javnost o njemu u potpunosti trebala biti informirana, poručuju iz HSS-a. Ističu da je to trebala biti jedna dobra priča koja je trebala poticati razvoj industrije recikliranja, otvaranje novih zelenih radnih mjesta i ispunjavanje obveza preuzetih od Europske unije, no od svega, zaključuju, to je danas samo jedno brdo smeća koje se povećava iz dana u dan.

Župana i članove skupštine iz redova većine podsjetili su da su ih izabrali građani. Stoga, poručuju iz HSS-a, imaju moralnu i građansku dužnost zalagati se za dobrobit našeg kraja.

zatvori