Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pobjednici Hrvatskog kuharskog kupa proglašeni su danas u Koprivnici

Koprivnica je danas bila domaćin završne svečanosti Hrvatskog kuharskog kupa.

Riječ je o jedinstvenom kulinarskom natjecanju tijekom kojeg je četrdesetak kuhara iz cijele Hrvatske na natjecanjima u četiri grada dokazivalo svoje umijeće u pripremanju predjela, glavnih jela te deserta.

Ana-Maria Stanković. Snimio Marko Posavec.

Veliku kristalnu kuhaču drugu godinu za redom osvojila je Ana-Maria Stanković iz Vinkovaca, drugo mjesto osvojio je Ivan Tomas iz Varaždina, a treće Marin Pozder, također iz Varaždina.

Od lokalnih kuhara najbolje se plasirao Antonio Bukvić iz Koprivnice koji je osvojio četvrto mjesto.

Natjecanje organizira Hrvatski kuharski savez s ciljem afirmacije mladih kuhara.

Dražen Đurišević. Snimio Marko Posavec.

— Temeljem Kup natjecanja i državnog prvenstva koje će se održati sljedeće godine u četvrtom mjesecu, oni stječu status s kojim se mogu natjecati i izvan države. Kuhari moraju imati što više pobjeda u što više natjecanja da bi mogli predstavljati Hrvatsku na nekim od prestižnih natjecanja u svijetu — rekao je predstavnik Podravke i potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Dražen Đurišević.

Jedan od natjecatelja Hrvatskog kuharskog kupa bio je i Mateo Roštan iz Virja koji je zaposlen u jednom dubrovačkom restoranu.

Mateo Roštan. Snimio Marko Posavec.

— Ovo mi je jedno novo iskustvo koje će mi zasigurno pomoći u daljnjem radu. Želio bih ostati u Hrvatskoj i ovdje razvijati svoju karijeru. Čujem da puno kuhara odlazi van, no moji planovi su malo drugačiji. Već dvije sezone radim u Dubrovniku i planiram se ponovno vratiti. A sad preko zime ću raditi u Zagrebu, stvarno mogu reći da sam zadovoljan sa svojim pozivom — rekao je Matej.

Vrijedno je spomenuti da je Podravka ovo natjecanje prvi puta ugostila prije dvanaestak godina, kada je bilo u samim počecima. Ove godine, članovi Saveza i natjecatelji dolazak u Koprivnicu iskoristili su i za posjet Podravkinom muzeju prehrane.

Svečanost dodjele nagrada pobjednicima Hrvatskog kuharskog kupa

Posted by Drava.info on Monday, November 13, 2017

 

zatvori