FOTO/VIDEO Ovo su koprivnički mališani velikog srca koji su za svoja dobra djela nagrađeni putovanjem iz snova

963
Izvor: koprivnica.hr
Našim malim sugrađanima sinoć su dodijeljena priznanja za djela nesebične pomoći, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima pod nazivom ‘Veliko srce koprivničkog djeteta’.

Koprivnički mališani i u proteklih su godinu dana pomagali svojim vršnjacima i prijateljima, ali i onima koje ne poznaju, a njihova dobra djela unazad tri godine na ovaj način nagrađuju koprivničko Društvo “Naša djeca”, Dječje gradsko vijeće i Grad Koprivnica.

– Mislim da je ova nagrada najvažnija za djecu jer je konačno netko shvatio i javno odlučio priznati da djeca rade dobre stvari. Klinci su famozni, imaju puno ideja, kreativni su, dobri, neiskvareni i onda ih samo malo treba potaknuti, a to je zadatak nas odraslih – poručila je predsjednica Društva “Naša djeca” Koprivnica Jadranka Lakuš.

Za “Veliko srce koprivničkog djeteta” ove su godine bili nominirani učenici 1.d razreda Osnovne škole “Braća Radić” (razredna učiteljica Ines Turk), 5.a razred OŠ “Đure Ester” (razrednica Mirna Kovačić), učenici 2. i 4. razreda PŠ Jagnjedovac i Gabriel Frankol, učenici 7.e i 3.d razreda OŠ “Braća Radić” (razrednice Jasmina Markić i Sanja Kovačić), Chiara Markić iz 4. razreda OŠ “Braća Radić”, 7.b razred OŠ “Braća Radić” (razrednica Danijela Ban), 1.c razred OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” i 1. razred PŠ Reka, (učiteljice Đurđica Pošta i Sanja Figač) te učenici 3. razreda COOR Podravsko sunce i 2.a razreda OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”.

Nagradu za izuzetnu pomoć, solidarnost, humanost i vršnjačku suradnju ‘Naj dječje djelo’ osvojili su učenici 3. razreda Centra Podravsko sunce i 2.a razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” za projekt Suradničkog učenja razrednica Milice Vukobratović i Suzane Hergotić. Priznanje su im uručile predsjednica Društva “Naša djeca” Koprivnica Jadranka Lakuš, dječja gradonačelnica Hana Živko i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

 

Svečana dodjela nagrade “Veliko srce koprivničkog djeteta”. Nagradu za Naj dječje djelo dobiva…

Posted by Drava.info on Wednesday, November 15, 2017

“Sunce, Ti i ja, JEDNAKO tolerancija” naziv je višegodišnjeg zajedničkog projekta koji provode ova dva razreda. Njihovim zajedničkim učenjem i aktivnostima povećano je samopouzdanje onih s teškoćama u razvoju te podignut stupanj motivacije sve djece. Učenici s poteškoćama lakše su učili, a njihovi mali mentori osjetili su ponos što im mogu pomagati.

Sva djeca, njihove mentorice i roditelji djece iz Centra Podravsko sunce nagrađeni su trodnevnim putovanjem u njemački Legoland. Grad Koprivnica za to je izdvojio 64 tisuće kune. – Mislim da je Grad Koprivnica ovim potezom pokazao da je istinski Grad – prijatelj djece – rekla je Jadranka Lakuš.

Djeci se obratila i dječja gradonačelnica Hana Živko. – Djeco, prvo bih vam poručila da i dalje budete djeca. Koliko god budete stariji i možda bili i sijedi, sjetite se kako vam je bilo lijepo dok ste bili djeca. Smijte se, uživajte i praštajte.