Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO U tijeku je izvanredna skupština trgovačkog društva Piškornica, Živi zid i lokalni građanski aktivisti iznijeli svoje zahtjeve

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije u tijeku je izvanredna skupština trgovačkog društva Piškornica. Osnivači raspravljaju o budućnosti projekta, posebice o potezima koje očekuju od direktora Mladena Jozinovića.

>> NOVO: Mladen Jozinović je smijenjen, imenovan je novi direktor Piškornice

Istovremeno, ispred zgrade Županije javnosti su se obratili predstavnici Živog zida, Građanske inicijative “Koprivnica kakvu zaslužujemo” i Inicijative za osnivanje udruge “Zelena Piškornica” iz Koprivničkog Ivanca.

Živi zid je protiv spalionica otpada u Hrvatskoj pa su njegovi predstavnici Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić odgovornima rekli da nude svoje usluge da ih povežu sa stručnjacima koji Hrvatskoj mogu ponuditi suvremene i po okoliš neopasne tehnologije.

Županijski vijećnik Dean Kutičić rekao je da od današnje skupštine očekuje odluku da Jozinović vrati sav novac vraćen za bonuse, ali i da župan Darko Koren podnese političku odgovornost i da odstupi s mjesta župana.

 

Uživo u Koprivnici na temu Piškornice.

Posted by Živi zid on 19. studenoga 2017

 

Iz Živog zida su podastrli dokumente i tvrde da je na Piškornicu iz Rijeke stiglo 3,5 tisuće kamiona smeća.

Dr. Ivica Jakupić iz Zelene Piškornice pročitao je zahtjeve prema Piškornici iz kojih iščitavamo da su protiv izgradnje Regionalnog centra i potpunu sanaciju smetlišta.

Prema najavi, poslije deset sati predstavnici osnivača tvrtke Piškornica trebali bi izvijestiti javnost o odlukama koje upravo donose.

zatvori