Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: SEDMI MARTINJSKI KUP DUŠANA KOŠČIĆA U Virju oboren svjetski rekord u spajanju usisnog voda

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje prošle je subote, 4. studenoga, u sklopu Martinjskih dana Općine Virje organiziralo već tradicionalni 7. Martinjski kup Dušana Koščića.

Riječ je o natjecanju u brzom spajanju usisnog voda kao spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića.

Među brojnim uzvanicima, natjecanju su nazočili dožupan Ratimir Ljubić, pročelnica ureda župana Melita Ivančić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke Županije Zvonimir Habijan, ali i obitelj Koščić.

Nakon uvodnih riječi predsjednika DVD-a Virje Drage Hatadije, gosti su odali počast svim poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te položili vijenac na grob Dušanu Koščiću.

Natjecalo se u šest kategorija i klasa sa četrdeset devet ekipa na tri staze koje su startale paralelno, a po prvi put u Hrvatskoj natjecala se i mladež u spajanju usisnog voda.

REZULTATI

Muška mladež:
1. DVD Gornje Bazje
2. DVD Virje
3. DVD Turnašica

Ženska mladež:
1. DVD Palinovec
2. DVD Gornje Bazje
3. DVD Šemovci

Muška A kategorija:
1. DVD Andrilovec
2. DVD Cirkvena
3. DVD Virje

Ženska A kategorija:
1. DVD Ribnica 1
2. DVD Kašina
DVD Zaprešić

Muška B kategorija:
1. DVD Ribnica
2. DVD Turnašica
3. DVD Virovitica

Ženska B kategorija:
1. PGD Hajdoše
2. DVD Ribnica
3. DVD Bedekovčina

Nakon regularnog djela natjecanja održan je muški i ženski superkup sa sljedećim rezultatima:

Muškarci:
1. DVD Razljev
2. DVD Desno Trebarjevo
3. Andrilovec

Žene:
1. DVD Kašina
2. DVD Ribmnica
3. PGD Hajdoše

Važno je spomenuti i kako je na 7. Martinjskom kupu Dušana Koščića oboren svjetski rekord u spajanju usisnog voda u muškom superkupu s vremenom 13,73 sekundi, a ostvarila ga je ekipa DVD-a Andrilovec, koja je proglašena i ukupnim pobjednikom natjecanja.

U sklopu natjecanja organizirano je najbrže vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji te je za pobjednicu u ženskoj kategoriji proglašena Martina Peharec, dok je u muškoj kategoriji pobjedu odnio Kristijan Karas.

zatvori