Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravsko-prigorski branitelji odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Koprivničko-križevačke županije večeras je odala počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara i Škabrnje.

Paljenjem svijeća te molitvom kod koprivničkog Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, uz nazočne brojne Koprivničance i predstavnike HVIDR-e, SJP “Ban” i Udruge hrvatskih vitezova Domovinskog rata, obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Podsjetimo, tim su povodom, tradicionalno, na više su lokacija zapaljeni lampaši.

Prigodnim programima i paljenjem lampaša današnji dan obilježili su učenici Osnovne škole Đuro Ester te koprivnički gimnazijalci.

I Mažoretkinje grada Koprivnice dostojanstveno će odati počast svim žrtvama u mimohodu koji će započeti sutra u 18 sati ispred koprivničke Gradske vijećnice.

Mimohod će završiti simboličnim polaganjem lampaša kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Recimo i da će stotinjak podravsko-prigorskih članova braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata ove godine otputovati u Škabrnju i pokloniti se tamošnjim žrtvama srbočetničkog agresora.

Na svečanosti u Vukovaru našu će, Koprivničko-križevačku županiju, sutra predstavljati predsjednik županijske skupštine Željko Pintar i Siniša Pavlović.

zatvori