Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mališani se oduševili plesnom predstavom, a potom osmislili vlastitu koreografiju

Umjetnička organizacija ‘Fronesis’ s plesnom predstavom “Nepospremljene igračke” koreografkinje Jasne Čižmek Tarbuk gostovala je u petak u Dječjem vrtiću Igra, područnom objektu u Rasinji.

Predstava se održala u sklopu programa Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom “Ruksak (pun) kulture”.

– Kako su predstave ovog tipa slabije dostupne djeci u ruralnim sredinama, Srčeka su od jutra bila jako uzbuđena i jedva su čekala početak predstave, a to je i bio cilj kod prijave našeg područnog objekta za ovaj Program. Mali gledatelji oduševili su se scenografijom, glazbom, a plesne su pokrete neki imitirali već za vrijeme gledanja predstave – govore odgajateljice.

Predstava govori o djevojčici koja nije pospremala svoje igračke te o problemima nepospremljenih igračaka. Sretan kraj oduševio je djecu, a osim dobre zabave uz djeci blisku tematiku, predstava nosi snažnu pouku.

Nakon predstave održane su dvije radionice za svu djecu. Na plesnoj radionici djeca su učila kako plesati u ritmu vlakića te su uz glazbu osmislila i dvije kratke koreografije. Na likovnoj radionici djeca su pak izrađivala svoj ormar za igračke, a vlakiće, lopte i druge igračke uredno su posložili.

– Jedva čekamo drugu predstavu iz ovog Programa osjećajući se ponosno što se nalazimo među 32 odabrana vrtića s područja cijele Republike Hrvatske – zaključuju u vrtiću.

zatvori