Subota, 20. travnja 2024.

FOTO ‘Latice’ nastavljaju s programom rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” počela je početkom mjeseca provoditi projekt “Zajedno smo jači” financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je namijenjen udrugama usmjerenima na pružanje podrške obiteljima i promicanje zaštite prava djece.

Projektom je obuhvaćeno dvadesetak djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja. Ovakva vrsta rehabilitacije i edukacije za roditelje ne postoji u Koprivnici, a neophodna je zato što putovanje za mnogu djecu predstavlja ogroman izvor stresa.

U Koprivnici se programi provode u prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’, u prostoru koji je djeci i roditeljima poznat i ugodan. Osim toga, važno je uzeti u obzir da mnogi roditelji ne mogu često putovati u Zagreb pa im dolazak stručnog tima u Koprivnicu predstavlja jedinu mogućnost sudjelovanja u rehabilitaciji.

U rehabilitaciji i edukaciji sudjeluju specijalist fizijatar, viši fizioterapeut, fizioterapeut i radni terapeut koji na djeci provode razne metodama fizikalne terapije, a roditelje individualno educiraju metodama vježbanja koje mogu primjenjivati kod kuće.

Projekt je nastavak započetih aktivnosti koje su dosad bile financirane novcem iz proračuna Grada Zagreba i iz humanitarne akcije “Darujte osmijeh Laticama”.

zatvori