Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Koprivnički gimnazijalci prisjetili se tragičnog dana prije 26 godina

Obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim su povodom, tradicionalno, na više lokacija u gradu u znak sjećanja zapaljeni lampaši.

Koprivnički gimnazijalci prigodnim programom prisjetili su se 18.11.1991. kada su srbo-četničke snage potpomognute jedinicama Jugoslavenske armije ušle u grad Vukovar i izvršile teške ratne zločine i kultorocid nad gradom. Nakon programa, upalili su lampaše na ulazu u školu.

I Mažoretkinje grada Koprivnice dostojanstveno će odati počast svim žrtvama u mimohodu koji će započeti sutra u 18 sati ispred koprivničke Gradske vijećnice.

Mimohod će završiti simboličnim polaganjem lampaša kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Recimo i da će stotinjak podravsko-prigorskih članova braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata ove godine otputovati u Škabrnju i pokloniti se tamošnjim žrtvama srbočetničkog agresora.

Na svečanosti u Vukovaru našu će, Koprivničko-križevačku županiju, sutra predstavljati predsjednik županijske skupštine Željko Pintar i Siniša Pavlović.

zatvori