Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Gradonačelnik je sjeo u vrući stolac pred poduzetnicima, evo o čemu je bilo riječi

Na pitanja koprivničkih poduzetnika vezana uz lokalno gospodarstvo na susretu simbolično nazvanom ‘Hot chair s gradonačelnikom’ odgovarali su danas koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

Okupljeni poduzetnici su im se požalili na probleme sa strujom i kupnjom trafostanica, s grijanjem na gradskoj tržnici, s radom na crno i nelojalnom konkurencijom, manjkom radne snage, a zanimalo ih je, između ostalog, može li im se smanjiti cijena zemljišta i komunalnih naknada te hoće li u novom Inkubatoru kreativnih industrija biti proizvodnih kapaciteta.

Ovakvim načinom komunikacije, sudeći po dojmovima nakon susreta, zadovoljne su obje strane.

Jedan od poduzetnika koji je danas imao nekoliko pitanja za gradonačelnika bio je suvlasnik poduzeća koje se bavi veleprodajom mesnih prerađevina i mliječnog programa Ivica Toth.

— Ovo definitivno podržavam i smatram da što više treba razgovarati, možda čak i na nivou županije. Smatram da poduzetnici imaju ideje, a pogotovo znanje. Jer vjerujte mi, onaj poduzetnik koji u današnje vrijeme uspije, taj ima što za reći. Političari bi trebali, kao što je to bilo danas, biti malo skloniji slušanju poduzetnika o problemima koji postoje. Tada zajednički možemo doći do rješenja i samo tako vidim korak naprijed.

Današnji susret u Koprivničkom poduzetniku bio je samo uvertira u ono što Grad planira u daljnjoj suradnji s poduzetnicima, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

— Sljedeći tjedan također pripremamo kave s našim poduzetnicima i to je samo jedan početak procesa koji će trajati do kraja ove godine, a u kojemu planiramo zajedno bistriti određene promjene u poduzetničkim mjerama i u politici komunalne naknade i doprinosa pa i određenih gradskih poticaja i subvencija prema poduzetnicima. Grad ima dosta naših poticaja i subvencija, feedback je dobar, ali vidimo da neke stvari treba doraditi i još više prilagoditi onima koji to trebaju provesti u praksu.

Gradonačelnik Koprivnice uvjeren je da će novim gradskim politikama doprinijeti jačem zapošljavanju, a kako bi dodatno olakšali poduzetnicima, doradit će i i politiku prodaje poslovnih parcela u poslovnim zonama.

Gradonacelnik na vrucem stolcu

Posted by Drava.info on Thursday, November 9, 2017

 

zatvori