Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić poručio obrtnicima: U vama se krije mogućnost za novi razvojni iskorak u životu i poslovanju grada Koprivnice

U sklopu Globalnog tjedna poduzetništva gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž, direktoricom Koprivničkog poduzetnika Martinom Golčić te pročelnicom Jasminom Stričević, u petak 17. studenoga, održao je prijem za najuspješnije obrtnike u gradu Koprivnici kako bi im iskazao priznanje i zahvalu za poseban doprinos razvoju gospodarstva grada Koprivnice.

– Želja nam je uvesti u praksu obilježavanje Globalnog tjedna poduzetništva pa smo iz tog razloga organizirali male susrete sa različitim ciljanim skupinama poduzetnika i gospodarstvenika u gradu Koprivnici. Do sada smo imali susrete sa startupovima koji su osnovali tvrtke u Koprivnici, pokrenuli svoje tvrtke u Koprivničkom inkubatoru ili na nekim drugim lokacijama. Tu smo imali prilike vidjeli da je dosta ljudi nakon više godina rada osobito u IT sektoru za velike tvrtke u Zagrebu, vratilo se u Koprivnicu i pokrenulo tu svoja poduzeća. Također smo se susreli i sa najuspješnijim malim i srednjim poduzetnicima, gdje nam se pokazalo da postoje mlade probitačne tvrtke koje imaju preko 10 milijuna eura prihoda godišnje sa od po nekoliko zaposlenika pa do njih stotinjak – informirala je na samom početku obrtnike Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Izvor: koprivnica.hr

Na sastanku se između ostalog razgovaralo o izazovima s kojima se danas susreću obrtnici kao i o njihovim potrebama te suradnji na mogućim projektima.

Obrtnici su se posebno osvrnuli na problem crnog tržišta i sive zone na području obrtništva, poreznu politiku, te nezavidnu situaciju po pitanju obrtništva i školovanja novih generacija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Gradske dužnosnike prvenstveno je zanimala povratna informacija koje promjene obrtnici smatraju nužnima za napredak poduzetništva i obrtništva u našem kraju te što Grad Koprivnica može učiniti kako bi im pomogao.

Izvor: koprivnica.hr

Nastavno na iznesene probleme i nadležnost u njihovu rješavanju, gradski dužnosnici izrazili su spremnost na suradnju u rješavanju istaknutih pitanja, te nastavak gradnje partnerskog odnosa između Grada i obrtnika.

– Mislim da sad već polako postaje tradicija da se naša događanja povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice jako lijepo isprepletu s našim obrtnicima. Svatko od vas tome doprinosi na svoj način, u skladu sa svojim mogućnostima i djelatnostima. Ove godine nam se i lijepo uklopilo i obilježavanje pedesete godišnjice Udruženja obrtnika grada Koprivnice. Važan nam je svaki obrtnik koji prije svega pokrene neki biznis, razvije svoju ideju, zaposli sebe i još ponešto ljudi. Smatramo da se upravo u vama krije ta mogućnost za jedan novi razvojni iskorak u životu i poslovanju grada Koprivnice i dizanju društvenog standarda grada – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te se zahvalio obrtnicima na godinama dobre suradnje.

zatvori