Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Dožupan Ljubić posjetio je Osnovnu školu Legrad

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, u sklopu redovnog obilaska obrazovnih ustanova na području Koprivničko-križevačke županije, sa suradnicima je posjetio Osnovnu školu Legrad, gdje se sastao s ravnateljem Dragutinom Marcinjašem i načelnikom Općine Legrad Ivanom Sabolićem.

Ravnatelj Maricnjaš zamjeniku je pokazao školske prostore, uključujući i sportsku dvoranu, u kojoj su učenici izveli kostimirani scenski program. Također, razgovarali su o programima i projektima koje škola provodi te o planovima i potrebama za naredno razdoblje.

Poseban naglasak bio je na projektu JOLLIZ!, koji je odobren u sklopu INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj, s time da je partner PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, dok je vodeći partner Obrazovni centar okruga Kaposvár.

Projekt je vrijedan gotovo 200 tisuća eura, a cilj je kroz suradnju osnovnih škola razviti tri nova tematska prekogranična programa na temu zajedničke kulture, povijesti i povezanosti putem rijeke Drave.

Podsjetimo i kako su prošle godine svečano otvorene novoizgrađena škola i školska sportska dvorana, vrijedne 17 milijuna kuna, koje značajno doprinose boljem obrazovnom standardu općine, a izgradnjom nove škole osigurani su i uvjeti za jednosmjensku nastavu.

U sklopu matične škole djeluju i područne škole u Velikom Otoku, Podravskoj Selnici i Kutnjaku, a ukupno broje 126 učenika u 12 razrednih odjela.

zatvori