Utorak, 23. travnja 2024.

MIRA KOLAR-DIMITRIJEVIĆ Počasna građanka Koprivnice: Vaši sinovi i kćeri voljet će Koprivnicu kao što je danas volim ja

Na svečanoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća tradicionalno su uručena javna gradska priznanja i nagrade.

Medalje Grada Koprivnice ove godine dobilo je jedanaestero građana. Među njima su zlatni darivatelji krvi sa stotinu davanja Đuro Hrenić, Andrija Krčma, Josip Hudj, Josip Kovač, Marijan Bodko i Zdravko Jakupić te zlatna darivateljica sa 77 davanja krvi Mirjana Šaš.

Uz darivatelje krvi medalje su dobili Gordana Škundrić, bivši gradonačelnik Dražen Sačer, gospodarstvenik Stanislav Biondić te pjevačica Ivana Vrdoljak – Vanna koja je na svečanoj sjednici otpjevala himnu Republike Hrvatske.

Plakete Grada Koprivnice dobili su Društvo žena Reka, ugostitelj Zoran Pehnec i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Marko Posavec.

Ružica Špoljar dobitnica je nagrade za životno djelo, a podravska povjesničarka Mira Kolar-Dimitrijević od danas ponosno nosi titulu počasne građanke Koprivnice.

Snimio Marko Posavec.

— Želim naglasiti da su ova nagrade i priznanja i vaše djelo jer nitko ne može uspjeti sam, bez pomoći društva. Vrlo sam sretna što vidim našu lijepu Koprivnicu koja se ništa ne razlikuje od najuređenijih gradova Austrije i Mađarske s brojnim kulturno-zabavnim, ali i znanstvenim sadržajem. Članovi ovog društva vidjeli su mnogo svijeta ne napuštajući svoja radna mjesta u gradu. Mislim da će vaši sinovi i kćeri voljeti Koprivnicu s jednakim domoljubljem kao što je danas volim ja — rekla je između ostalog u svom obraćanju Kolar-Dimitrijević.

Vrijedno je spomenuti da građani Koprivnice uz medalje daruju i deset, a uz nagradu za životno djelo trideset tisuća kuna.

Svojih deset tisuća kuna Stanislav Biondić odlučio je donirati Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice.

zatvori